L’ARBRATGE DE LA “FONT DE LA CARXOFA” D’ONDARA SERÀ TRASPLANTAT PER A REALITZAR LA RESTAURACIÓ DE LA FONT

  • La restauració de la Font de la Carxofa, ubicada en la Plaça del Convent, va ser una de les propostes més votades en la consulta ciutadana d’inversions dels Pressuposts Participatius d’Ondara
  • Els dos arbres, de l’espècie jacaranda, causen danys amb les seues arrels en la pedra de la font i seran reubicats en el parc públic Tossals

Ondara, 16.02.21. L’Ajuntament d’Ondara ha acordat en la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana la retirada i replantació dels dos arbres que hi ha al costat de la “Font de la Carxofa”, que està ubicada en la Plaça del Convent, junt amb l’Ajuntament d’Ondara. La Font de la Carxofa serà objecte d’unes obres en les pròximes setmanes, atès que la restauració de la Font de la Carxofa va ser una de les propostes més votades en la consulta ciutadana d’inversions dels Pressuposts Participatius Ondara, com ha destacat el Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis.

En concret, en els pròxims dies es van a retirar les dues jacarandes existents al costat de la font i se’n van a reubicar en el Parc Públic Tossals, al costat del pump track, per a donar ombra en eixa zona. El motiu de la seua retirada és que les arrels d’aquests arbres danyen la pedra de la font, i per això es replantaran en una altra zona. Per a aquesta actuació, l’Ajuntament destinarà 1.284 euros, dins de la partida del Pla de Reactivació Econòmica Local, ja que aquesta acció serà executada per una empresa local adherida al Pla de Proveïdors.

El Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell, ha explicat que les arrels d’aquests dos arbres estan causant danys tant en la pedra lateral de la font com en les llambordes dels voltants, i que la seua nova ubicació en la zona del parc de Tossals permetrà proporcionar més zones d’ombra al costat del pumptrack; una cosa que havia sigut demandada pels usuaris.

Respecte a la proposta d’inversió denominada «Restauració de la Font de la Carxofa», Miguel Gomis ha recordat que té una valoració econòmica de 25.600 euros. Va ser la tercera proposta més votada en la consulta ciutadana d’inversions dels Pressuposts Participatius Ondara 2019, i està previst executar-se en les pròximes setmanes, amb càrrec a la partida de pressuposts participatius 2019. De moment, ja és una realitat el llaç solidari AECC instal·lat en la zona enjardinada enfront del Centre Social (va ser el segon projecte més votat per la ciutadania); mentre que enguany 2021 també està previst executar la proposta denominada «Millora acústica de l’edifici del Prado», que va ser la més votada de la consulta, amb una valoració econòmica de 21.300 euros.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.