ONDARA POTÈNCIA ANAR A PEU I AMB BICICLETA, EN LA COMMEMORACIÓ DEL DIA MUNDIAL SENSE COTXES

La bici sempre a punt” i “A peu a tots els llocs” són els lemes de la campanya en la Setmana de la Mobilitat

Ondara, 22.09.20. Hui 22 de setembre es commemora el Dia Mundial Sense Cotxes. Aquesta efemèride va ser originàriament una iniciativa per a desincentivar l’ús de l’automòbil, en veure que el seu ús a gran escala està produint danys en el medi ambient. En la dita jornada es fa una crida a la ciutadania a deixar aquest mitjà de transport per un dia i provar nous mitjans de desplaçament.

Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament d’Ondara, el Regidor de Mobilitat Urbana, Francesc Giner, ha donat a conèixer el projecte impulsat en la població (conjuntament amb els departaments de medi ambient i Seguretat Ciutadana), que s’ha concretat amb l’edició de nous panells informatius sota el lema “La bici sempre a punt” i “A peu a tots els llocs”, amb els que es dóna difusió a les últimes iniciatives impulsades en el municipi i als mapes per a fomentar l’ús de la bicicleta i el desplaçament a peu, per tot el terme municipal.

D’una banda, en el cas de la proposta “La bici sempre a punt” es tracta d’afavorir l’expansió de la bicicleta com a mode de transport quotidià i general per a la ciutadania d’Ondara; per a això, s’ha realitzat l’ampliació i connexió dels carrils bici existents; s’han instal·lat nous aparcabicis en diferents ubicacions del nucli urbà (Casa de Cultura, PumpTrack, al costat d’instal·lacions esportives, escoles i centres de formació) que han sigut inclosos en un mapa per a major difusió; i es pretén conscienciar els veïns i veïnes d’Ondara dels beneficis que comporta l’ús de la bicicleta, tant de salut, com medi ambientals, econòmics i socials.

D’altra banda, pel que fa a la proposta “A peu a tots els llocs”, el seu objectiu és assegurar i potenciar que els vianants continuen sent els principals protagonistes de la mobilitat en el poble, al mateix temps que mantenir la convivència pacífica entre tots els usuaris de les vies. Per a això, a Ondara es pretén millorar la convivència amb el trànsit motoritzat, i s’ha limitat a 30 Km/h la velocitat en tot el nucli urbà, col·locant els corresponents senyals verticals i horitzontals que així ho indiquen. També s’han dut a terme últimament diverses mesures de pacificació del trànsit (com per exemple en Pamis o en l’Av. Adolfo Suárez), i s’han ampliat les zones de prioritat per a vianants (per exemple, amb la nova Via Segura Baix Girona).

Junt amb això, s’ha creat un mapa d’itineraris segurs per a anar a escola, i amb el lema “L’Escola es mou”, s’ha implementat una proposta de foment de la mobilitat per als col·legis, amb la intenció de potenciar els desplaçaments amb bici o a peu per a anar a escola; proposar comportaments responsables que permeten millorar els problemes derivats de l’excés de vehicles motoritzats en l’entorn de l’escola; i donar a conèixer els avantatges d’anar amb bici a l’escola (i els adults al treball).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.