ONDARA CELEBRARÀ EL “PÀRQUING DAY” DEL 18 AL 27 DE SETEMBRE, LLIGANT AQUEST ESDEVENIMENT A LA SETMANA DE LA MOBILITAT

21 empreses locals muntaran una zona verda davant dels seus negocis, i es realitzaran intervencions temporals en espais públics creant un recorregut “verd”

Ondara, 11.09.20. Ondara se sumarà, per sisè any consecutiu, al Compromís pel Jardí – Park(ing) Day; un esdeveniment anual que se celebrarà divendres que ve 18 de setembre (es realitza simultàniament en tot el món el tercer divendres de setembre). L’esdeveniment mundial Park(ing) Day suposarà la instal·lació de jardins efímers que ocuparan places d’aparcament per a promoure la jardineria i divulgar els beneficis que la vegetació urbana aporta a la societat. Enguany, a Ondara el Pàrquing Day se celebrarà durant tota una setmana; del 18 al 27 de setembre de 2020, per a donar cabuda a diverses iniciatives.

En aquesta ocasió, segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara i responsable de Promoció Econòmica, José Ramiro, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha creat un recorregut “verd” (que engloba places d’aparcament reconvertides en jardins davant de negocis, amb més intervencions verdes en espais públics emblemàtics del cas urbà) que s’ha decidit unir amb la “Setmana de la Mobilitat”, amb què es pretén conscienciar a la ciutadania que un altre tipus de mobilitat és possible; més amable, pròxima i sostenible; per exemple, per mitjà de l’ús de la bicicleta. Per això, aquesta iniciativa estarà lligada, en aquesta ocasió i a través de la Setmana de la Mobilitat d’Ondara, amb les Vies Segures d’interconnexió dels pobles del Baix Girona; un projecte que serà presentat durant la setmana de celebració del Pàrquing Day, segons ha avançat José Ramiro.

Respecte al projecte d’intervenció en l’espai públic que es va a dur a terme durant la setmana del Pàrquing Day en diversos llocs del nucli urbà d’Ondara (amb la intervenció a càrrec de Monverd), es tracta d’una proposta que planteja introduir plantes en espais construïts per l’home, invadint el nucli urbà a manera de reivindicació activa, mostrant una naturalesa desbordant i descontrolada, que al seu torn, invitarà a un passeig per alguns espais de gran valor històric o sociocultural del centre d’Ondara, com la Plaça de bous, la Casa de Cultura, la Casa del Mayorazgo, el carrer Major o Ajuntament, alhora que es planteja una reflexió entre la relació de l’home amb la natura i viceversa.

Quant al desenvolupament de la setmana del Pàrquing Day (18-27 setembre), està impulsada en la localitat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara a través de l’ADL-AFIC; l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) i el centre de jardineria Monverd. Al projecte s’adhereixen 21 empreses locals, que muntaran la seua pròpia zona verda davant del seu local durant dos dies, en el seu horari d’obertura. Es tracta de Monverd, Màxima Bikes, Passicos la Merceria, Autoescola Ondara, Gala’s, Motos Mahiques, Ca Paquitina, Coses de Casa i Regals, Calçats Dora, Fornés Assesors, Bodega Aguilar, D’Estarca Cortines, Bodas&Flores, Rebost de Mari, Somriures, Sultana Estètica, Larouch Art de Carrer, Mobles Escrivà, Esports Colau Calçats Torres, Clers Interiors i Carnisseria Picó.

ℹ️Mapa amb les zones verds, els aparcabicis i les rutes segures: ⤵️⤵️

Publicado en Actualitat, Ajuntament.