ONDARA ACOLLIRÀ LA CAMPANYA “MANS AL RIU” I REALITZARÀ LA NETEJA DEL LLIT DEL RIU ALBERCA EL DIUMENGE 27 DE SETEMBRE

Des de la Regidoria de Medi Ambient d’Ondara s’anima a la ciutadania a participar en la jornada de conservació del llit fluvial, en què se seguiran totes les normatives i protocols anti Covid-19

Ondara, 11.09.29. El diumenge 27 de setembre tindrà lloc a Ondara la campanya “Mans al riu”, consistent en la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara (que dirigeix Pere Picornell), i Global Omnium. “Mans al Riu» és la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Aquesta campanya, en què Ondara participa des de fa diversos anys, complirà enguany la seua onzena edició i, seguint l’esperit d’anys anteriors, perseguirà crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden. La present edició vindrà marcada pel compliment de totes les normatives i protocols anti Covid-19: distància de seguretat, ús de màscara, guants, desinfecció, etc, com ha confirmat Pere Picornell.

«Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això, i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

La campanya “Mans al riu” a Ondara serà una macro neteja de residus de tot el llit de l’Alberca al seu pas pel nucli urbà. L’objectiu és fomentar la participació de la ciutadania, i per a això, s’ha fet una crida a la població per a participar en aquesta jornada de neteja, que pretén conservar i millorar el llit del riu en aquest entorn urbà ondarenc. La jornada començarà a les 9 hores, amb punt de trobada a l’aparcament del carrer Picasso. L’activitat culminarà amb un dinar, gentilesa de l’Ajuntament, per a totes les persones participants. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per telèfon al 654076533 (Fundació Limne), o per correu en participa@limne.org .

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de millorar l’espai fluvial on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui en dia per a gestionar els residus. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha aprofitat per a fer una crida a la participació ciutadana en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.