LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INTERPOSA 30 DENÚNCIES EN L’ONZENA SETMANA De l’ESTAT D’ALARMA

S’ha denunciat a persones que no portaven màscara i incomplien la distància de seguretat de dos metres; a altres que anaven més d’una persona a fer la compra, i aquelles que no respectaven les mesures sanitàries relacionades amb les mascotes (animals solts, sense arreplegar excrements, etc)

Ondara, 01.06.20. El cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano, ha informat que en l’onzena setmana de l’Estat d’Alarma, del 25 de maig a l’1 de juny, s’han interposat 30 denúncies per diferents motius; principalment, a Ondara s’ha denunciat a persones que no portaven màscara i incomplien la distància de seguretat de dos metres; a altres que anaven més d’una persona a fer la compra, i aquelles que no respectaven les mesures sanitàries relacionades amb les mascotes (animals solts, sense arreplegar excrements, etc).

A més, durant l’última setmana, des de la Policia Local d’Ondara s’ha continuat amb la campanya informativa en comerços i terrasses oberts perquè es complisquen les mesures d’higiene i distanciament social, a fi d’evitar aglomeracions, i també per a explicar l’ús de la màscara, i quan no és exigible. El cap de la Policia Local d’Ondara ha explicat que aquesta setmana ha millorat prou el compliment en l’àmbit de la restauració i les terrasses, en les que s’han complit les mesures sanitàries. D’altra banda, ha recalcat que des d’avui 1 de juny, amb l’entrada en Fase 2, es flexibilitzen les mesures i es permet el consum en l’interior de locals al 40% de l’aforament, i en l’exterior al 50%.

Quant a les principals novetats amb l’entrada en Fase 2, cal destacar que es flexibilitzen les mesures, permetent l’eixida per a passejar i fer esport en qualsevol horari (menys en l’horari de persones de més de 70 anys, de 10 a 12 i de 19 a 20 hores); es permeten les reunions en grups de fins a 15 persones; i es pot circular per la província. També s’obrin ja les platges i piscines (al 30% de l’aforament en aquest cas). Sempre respectant les mesures de distància social i higièniques necessàries.

D’altra banda, preguntat sobre la reobertura de parcs i pumptrack, Antonio Galiano ha detallat que de moment no poden obrir les instal·lacions en Fase 2, i que serà la Generalitat Valenciana l’autoritat competent en la matèria, qui determine la seua obertura.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.