LA RESIDÈNCIA D’ONDARA SE SUMA A LA CAMPANYA “NO ENS FACEN INVISIBLES!”

RESIDENCIA NO NOS HAGAN INVISIBLES

Residents i personal laboral de la Residència d’Ondara donen negatiu en el test ràpid de Covid-19

Ondara, 20.05.20. La setmana passada (dilluns 11 de maig) se’ls va realitzar el test del Covid-19 i PCRs a les persones residents i al personal que treballa a la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara. Les proves ràpides (amb una fiabilitat del 60%) van resultar totes negatives, per la qual cosa ningú ha passat la malaltia. Encara estan pendents de rebre els resultats del PCR, que tenen una major fiabilitat. No obstant això, Paqui Ferrando, Directora de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, afirma que estan prou tranquils en no tindre cap persona amb símptomes. Els test han sigut realitzats per Marina Salut.

D’altra banda, des de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara s’han sumat a la campanya impulsada per Lares “NO ENS FACEN INVISIBLES!” , en la que es demana que les Residències, també la d’Ondara, puguen entrar al procés de desescalada, i per tant, les persones residents puguen també eixir al carrer i rebre visites. Afirma que les persones residents també pateixen la soledat i que no se’ls hauria de sobreprotegir, perquè causa l’efecte contrari. Cal recordar que les residències no estan incloses en el procés de desescalada, per la qual cosa continuen mantenint totes les mesures de confinament, tant en l’interior de la residència com en les eixides externes. Cada persona està en una zona, no tenen activitats conjuntes ni es relacionen entre elles. No se’ls ha tingut en compte. Per això, s’insisteix en el fet que “no són invisibles, són persones amb drets i mereixen una vida digna”, com es reclama des del centre.

Amb aquesta campanya “NO ENS FACEN INVISIBLES” es pretén que les residències siguen també previstes en el procés de desescalada. La campanya es concreta en una pancarta amb eixe lema, penjada de les façanes més visibles de les 1.000 residències de majors, persones en situació de discapacitat, dependència o en risc d’exclusió social, distribuïdes per tot el país. Entre elles, la Residència d’Ondara també ha penjat aquest lema en la seua façana.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.