DES DE DEMÀ, ELS BARS I RESTAURANTS D’ONDARA PODEN SOL·LICITAR UNA AMPLIACIÓ TEMPORAL DE LES TERRASSES PEL COVID-19

MODEL TAULES I CADIRES 2014.modificadaCOVID-19 - copia

Ondara, 05.05.20. L’Ajuntament d’Ondara vol facilitar l’obertura dels negocis d’hostaleria i restauració per a reactivar l’economia local com més prompte millor. Per aquest motiu, com ha anunciat l’Alcalde, José Ramiro, es vol potenciar l’ampliació de les terrasses d’aquests establiments (bars, cafeteries, restaurants…) de forma temporal, amb l’objectiu que des de la fase 1 de la desescalada, en la que es permet obrir els negocis per a consum en les terrasses al 50% de l’ocupació, puguen començar a treballar com més negocis locals, millor. Segons les previsions, si dilluns que ve 11 de maig entrem en la fase 1 de la desescalada, podrien obrir ja els bars d’Ondara, per a oferir servei en les seues terrasses (a més del servei d’arreplegada de comandes que ha començat aquesta setmana); i si les terrasses poden ampliar-se, es facilitaria una major obertura de negocis.

Per això, a partir de demà dimecres 6 de maig, els negocis d’hostaleria i restauració d’Ondara poden sol·licitar ja a l’Ajuntament una ampliació temporal de les seues terrasses pel COVID-19. La tramitació es realitzarà a través d’un model de declaració responsable en què s’indica l’ampliació que es vol fer en la terrassa. La tramitació, atès que l’Ajuntament està tancat, es pot fer per via telemàtica, si bé es recomana telefonar a l’Ajuntament d’Ondara prèviament per a informar-se, o si no es disposa del certificat electrònic (telèfon: 965766000 ).

Actualment, a Ondara hi ha 33 bars i restaurants amb terrassa, que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura d’ampliació. Cal recordar que, com ja va anunciar l’Alcalde, José Ramiro, no es pagarà la taxa de les terrasses mentre estiguen vigents les mesures extraordinàries per la situació econòmica del sector de restauració (no es paguen des del passat 15 de març). L’ampliació de terrasses s’entén com una mesura temporal per a aquells negocis a què no se’ls permet, per ara, obrir els salons interiors, i només el 50% de les terrasses.

Referent a la superfície d’ampliació de les terrasses, no s’ha posat un límit màxim. La mesura és de caràcter provisional durant l’estat d’alarma i no es poden fer ampliacions de pèrgoles, tendals i altres estructures, només taules i cadires (s’entén que també ombrel·les). Els locals que sol·liciten l’ampliació es comprometran a mantenir l’ocupació de la via pública en les condicions declarades únicament i exclusivament durant l’actual moment d’excepcionalitat a causa de l’estat d’alarma per la crisi sanitària del COVID-19; o siga, que aquesta declaració únicament tindrà vigència des del moment que el Govern autoritze l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, fins que, una vegada acabada la situació d’excepcionalitat, l’Ajuntament acorde la tornada a la situació general. Les sol·licituds hauran d’anar acompanyades del pla corresponent, on es grafiarà a escala la ubicació exacta de la zona a ocupar, amb acotació de les seues dimensions i de la distància a façana i a mitgeres, indicació de l’ample de la vorera, de la zona de protecció del pas de vianants i dels elements de delimitació si és el cas. Caldrà indicar també la superfície total a ocupar. Una vegada presentada la sol·licitud, serà valorada per la Policia Local d’Ondara per a comprovar que la proposta presentada no comporte cap problema de seguretat viària ni de vianants.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.