LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS ANUNCIA LA CANCEL·LACIÓ DE LES FESTES POPULARS DE SANT JAUME 2020

  • Les Festes Populars se suspenen i es deixen per a juliol de 2021; la quintà estarà integrada des de llavors pels que complisquen 19 anys

  • Les Festes Patronals de la Soledat tindran a partir de 2021 una Cort d’Honor amb joves que complisquen 19 anys, en compte de 18; i Cort Infantil de 7 anys

  • Les Festes del Barri del Crist se celebraran en 2021 amb la mateixa Comissió d’enguany

Ondara, 30.04.20. El Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, ha anunciat hui, després de reunir-se amb els col·lectius festers del poble, que totes les festes d’Ondara previstes per als mesos de juny i juliol de 2020 (Festes del Crist, de finals de juny, Festes Patronals de la Soledat, del 10 al 13 de juliol, i Festes Populars de Sant Jaume, del 17 al 25 de juliol) se suspenen davant la crisi sanitària derivada del coronavirus, així com per les possibles restriccions relatives a la coordinació d’actes festius en els pròxims mesos. Miguel Gomis ha recalcat que la seguretat i la salut de les persones és una prioritat absoluta, i que les partides econòmiques destinades a les Festes d’Ondara d’enguany queden a disposició de les necessitats que puguen derivar-se de la crisi actual a Ondara per a serveis socials i reactivació econòmica.

El Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, ha mantingut aquest matí diverses reunions amb els col·lectius afectats, acompanyat per l’Alcalde, José Ramiro, el Cap de la Policia Local, Antonio Galiano, i el rector d’Ondara, Juan Gavilà (present en el cas de les reunions del Crist i Soledat).

Quant a les Festes de la Soledat, la reunió ha tingut lloc amb la participació de representants de la Comissió Soledat 2020. Donats els informes que indiquen que no es podran celebrar actes amb gran quantitat de persones en els pròxims mesos, s’ha decidit que enguany no se celebren els festejos patronals, que passaran a realitzar-se ja en l’edició de 2021; és a dir, no hi haurà un ajornament de dates per a enguany (se suspèn definitivament la Soledat de 2020). La proposta de la Regidoria de Festes i Tradicions i la Parròquia, que ha sigut acceptada per la Comissió Soledat 2020, és que siga aquesta mateixa comissió l’encarregada d’organitzar els festejos de 2021, podent destinar a la pròxima edició de les festes la partida econòmica que han anat obtenint des de fa mesos, resultat de les accions que han realitzat els festers des de 2019 (rifes, loteries, fires…). A més, la principal novetat per a la pròxima edició, és que a partir del 2021 correrà un any l’edat dels participants en les corts d’honor major i infantil (perquè puguen ser els mateixos d’enguany). Així, els membres de la cort major, dames i damos, seran els joves que complisquen 19 anys (en compte de 18 com fins ara); mentre que els integrants de la cort infantil seran xiquets i xiquetes que complisquen 7 anys (en compte de 6). Aquesta mesura es durà a terme d’ara endavant en tots els festejos patronals d’Ondara; no sols en els de 2021.

reunio soledat (4)

Les Festes Populars de Sant Jaume 2020, previstes del 17 al 25 de juliol, queden definitivament suspeses, i celebraran la seua pròxima edició en juliol de 2021. Així s’ha concretat en la trobada mantinguda amb els representants de la Quintada 2020 i de la Penya Taurina. Des de la Regidoria de Festes i Tradicions s’havia proposat que en 2021 hi haguera una doble quintada (la de 2020 i la de 2021), perquè els quintos i quintes de 2020 tinguen també l’oportunitat de gaudir la seua etapa com a quintos, cosa que enguany no podran. Però, finalment, atenent a la voluntat dels quintos i quintes i valorada positivament per la Penya Taurina i el Regidor, es proposarà a la junta de portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament d’Ondara, que hi haja només una quintada en 2021: els i les joves que faran 19 anys, igual com passa amb la Cort Major de la Soledat, i quedar-se així per a futurs anys.

reunio sant jaume (9) reunio sant jaume (1)

Respecte a les Festes del barri del Crist 2020, que havien de celebrar-se en el mes de juny, se suspenen també enguany, i se celebraran en 2021, tal com s’ha acordat en la reunió amb la Comissió del Crist 2020. La mateixa Comissió d’enguany serà també l’encarregada dels festejos de 2021.

reunio crist (1)

Miguel Gomis ha volgut agrair a tots els col·lectius implicats la seua bona predisposició i col·laboració a l’hora de prendre aquestes decisions, esperant que l’any que ve es puguen tornar a celebrar aquests festejos tan importants per al poble d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.