L’AJUNTAMENT D’ONDARA INFORMA SOBRE L’AJORNAMENT D’ACTES I ACTIVITATS AMB MOTIU DE L’ALERTA PEL CORONAVIRUS

Ondara, 11.03.20. La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara, tenint en compte les recomanacions del Govern Estatal i de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública amb motiu de l’alerta pel coronavirus, ha informat de l’ajornament d’actes o activitats que anaven a celebrar-se al municipi en els pròxims dies.

S’ajorna, d’una banda, la celebració de la Falla de la pedania de Pamis, igual que les Falles de tota la Comunitat Valenciana, fins a nova ordre.

crema falla pamis (6)

**Falla Pamis 2019

D’altra banda, s’ajorna fins a nou avís la xerrada prevista per a aquest dijous 12 de març, sobre recursos socials per a pacients oncològics i familiars, que s’anava a celebrar en la Casa de Cultura organitzada per la Regidoria de Sanitat. En acudir la conferenciant des de fora, des de l’AECC d’Alacant s’ha optat per ajornar la xerrada, perquè se suspenen totes les activitats de l’associació fora d’Alacant.

CHARLA ONDARA

També s’ajorna la celebració de la Trobada de Boixets i exposició de Boixets que anava a celebrar-se aquest diumenge 15 de març al Prado d’Ondara, atès que comptaria amb la participació de centenars de persones provinents de tots els punts de la Comunitat Valenciana en un espai cobert, com és el Prado. Per prevenció, s’ha decidit ajornar aquest acte (que estava organitzat per la Regidoria de Cultura) fins a nova ordre.

xix torbada de boixets

A més, el Ball que se celebra per part de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Ondara al Centre Social d’Ondara tots els diumenges a la vesprada, i el Bingo dels dissabtes a la vesprada, també s’han suspès fins a nova ordre, en tractar-se d’un grup de risc especialment vulnerable (el col·lectiu de persones majors).

D’altra banda, des de la Regidoria del Major, es confirma, per aquest mateix motiu, que s’ajornen fins a nou avís els cursos per a persones majors que s’imparteixen des d’aquest departament: gimnàstica per a majors, ment activa i jubiloteca.

En l’àmbit esportiu, des de la Regidoria d’Esports d’Ondara s’ha informat que s’ajorna fins a nova ordre la celebració, al pavelló municipal d’Ondara, de la segona fase de la Lliga Comarcal d’Escoles de Gimnàstica Rítmica, prevista per al diumenge 22 de març 2020, seguint les indicacions del Consell Superior d’Esports, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Direcció General d’Esports i RFEG, que ha notificat que els esdeveniments no classificatoris s’han d’anul·lar fins a nova informació, segons ha comunicat la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana.

Des de la Regidoria de Cultura s’ha informat també de l’ajornament del Concert d’Intercanvi de Bandes Juvenils previst per al dissabte 21 de març a l’Auditori Municipal, ja que comptava amb la participació d’una banda de Madrid, la Banda de Escuela Municipal de Música y Danza de Villanueva de la Cañada, junt amb la Banda Juvenil d’Ondara.

Des de la Regidoria de Sanitat d’Ondara es recorda que en tot cas, es tracta de mesures preventives, i que s’estudiaran noves mesures a aplicar en cas necessari. El telèfon que ha posat la Conselleria de Sanitat i Salut Pública a disposició de la ciutadania davant de la possibilitat d’haver contret el coronavirus és el 900300555. El protocol és cridar a aquest número, en cas de tindre símptomes i pensar que podem estar infectats; no assistir a Urgències o centres hospitalaris, on transmetríem el virus a altres persones amb altres patologies; es telefona a aquest número, et realitzen una enquesta i si és positiu, et diuen com actuar i envien a algú a realitzar proves.

recomendaciones_coronavirus_banner_50x70_val_01

Publicado en Actualitat, Ajuntament.