* Fotos Diputació de València
L’escriptor Jovi Seser recull l’Alfons el Magnànim de narrativa en valencià 2019
El llibre es presentarà de manera oficial el proper 29 de novembre a la Casa de Cultura d’Ondara amb un recital on l’autor interpretarà junt al pianista Alex Velàzquez les cançons que inspiraren els huit relats de l’obra
El Palau de la Batlia, a València, va ser el passat divendres 18 d’octubre l’escenari de la presentació dels guanyadors dels premis literaris València 2019 de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Una edició marcada per «la significativa presència de veus joves amb un futur prometedor», tal com ressaltà el director de la Institució, Vicent Flor. Ja per la nit, la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència acollí el lliurament dels guardons en una gala presentada per l’humorista Eugeni Alemany i amenitzada pel mític grup Al Tall. La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de la institució, Maria Josep Amigó, va ser l’encarregada de lliurar el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa en valencià 2019 a l’escriptor d’Ondara Jovi Seser per l’obra Pedres que han de ser remogudes: un recull de relats de gènere negre publicat per l’editorial Bromera i ja disponible a les llibreries. És la primera vegada, a més, en la història d’aquest guardó que un llibre de relats resulta guanyador i, tal com assenyalà l’autor en recollir el premi, “es tracta d’una aproximació molt personal a un gènere fascinant que sempre m’havia captivat i que necessitava dur al meu terreny”.
Pel que fa a la trajectòria de l’autor, cal dir que aquest és el trenta-cinqué premi literari que rep. Jovi Seser ha publicat dues novel·les, tres volums de contes i un assaig. La seua setena publicació, Pedres que han de ser remogudes, enceta així una singladura de presentacions que compta ja amb una cita destacada: la presentació del llibre a Ondara del proper divendres 29 de novembre, la qual serà un recital on el propi autor presentarà el seu treball per mitjà de les cançons que apareixen als huit relats del volum. Interpretades per l’escriptor acompanyat al piano pel músic de Pedreguer Alex Velázquez, el concert pretén reivindicar l’experiència literària i al mateix temps explorar els diferents formats amb què pot presentar-se un llibre i que no es basen precisament amb la paraula. Segons l’autor, “es tracta d’una obra obscura i de misteri que no pot presentar-se de manera tradicional i el llenguatge de la música em semblava el mitjà idoni per evocar les històries que conformen el meu nou treball”.
* Fotos Diputació de València