LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INSTAL.LARÀ EL RADAR MÒBIL VELOLÀSER PER A REALITZAR CAMPANYES DE CONTROL DE VELOCITAT

policia velolaser (1)policia velolaser (2)

Ondara, 20.06.19. La Policia Local d’Ondara està fent proves amb el Velolàser, un nou radar per a controlar la velocitat dels vehicles. Aquesta iniciativa sorgeix, segons ha informat el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, arran de les peticions dels veïns, que havien sol·licitat a la Policia Local d’Ondara el control de la velocitat en aquelles vies del municipi on la rapidesa a què circulen els vehicles, i el risc que això comporta per a la seguretat viària, afavoreixen el risc de patir accidents. El velolàser ha sigut presentat pels seus tècnics a l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de seguretat ciutadana, José Ramiro, en una reunió mantinguda en les dependències de la Policia Local d’Ondara.

velolaser (1)velolaser (5) velolaser (6)

El velolàser és un tipus de radar més xicotet que els antics, i és inalàmbric. És de fàcil instal·lació, el que permet als agents muntar-ho en qualsevol punt de la ciutat per a poder controlar d’una manera més precisa la velocitat dels vehicles. Pot actuar en diferents carreteres, des d’autovies, fins a zones urbanes, passant per carreteres convencionals. A causa de la seu reduïda grandària, el velolàser pot trobar-se col·locat sobre un trípode; acoblat a les baranes; o en alguna infraestructura. Aquests xicotets radars, poc més grans que una càmera de fotos, no necessiten cap cable per al seu funcionament. Es connecta sense fil a una Tablet pròxima. L’aparell calcula la velocitat de l’objecte mòbil mitjançant ones. El Velolàser també permet calcular l’aforament de vehicles que suporten les diferents vies del municipi, als efectes de determinar quines mesures de reducció de velocitat es poden adoptar per a millorar la circulació.

El Cap de la Policia Local, Toni Galiano, ha recordat que des de l’àrea de seguretat ciutadana han impulsat ja diverses campanyes a Ondara per a pal·liar alguns dels problemes que pateix la ciutadania, com són els excrements dels gossos, control d’alcohol i drogues, etc., i ara, segons ha anunciat, es realitzarà també una campanya per a controlar la velocitat. La dita campanya es durà a terme en breu amb aquesta ferramenta, el velolàser, tant en el nucli urbà d’Ondara com en els carrers d’accés al mateix. Respecte d’això, l’Alcalde, José Ramiro, ha matisat que segons els resultats que done aquest nou radar, es podrà saber com millorar la seguretat en algunes vies d’Ondara, no sols per la velocitat sinó pel flux de vehicles, hores d’afluència etc., i així, poder adaptar les dites vies per a evitar accidents (com els que va patir un motorista fa uns anys en l’Avinguda d’Alacant, i un vianant fa uns mesos).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.