LA II FIRA DELS VINS DE LA MARINA ALTA FARÀ DEL PRADO D’ONDARA UN GRAN CELLER COMARCAL EL PROPER 8 DE JUNY

Un passaport permetrà viatjar pels sabors i paisatges de la Marina per mitjà dels vins de la comarca

Ondara, 30.05.19. Cellers i productors de vi de la comarca s’han reunit novament hui a Ondara per presentar l’esdeveniment que tindrà lloc el proper dissabte 8 de juny al recinte del Prado: la II Fira dels Vins de la Marina Alta, que en un principi es realitzava el passat 6 d’abril i que s’ajornà amb motiu de l’alerta per pluges, és un encontre que ve precedit per fira vinícola que Ondara acollí el 2017 en el marc de la III Fira Marina Alta coordinada per la MACMA i que també segueix en la línia promocional i divulgativa que han encetat altres esdeveniments de caire comarcal com la Mostra de Vins Singulars i de Poble de Jesús Pobre. En aquest sentit, aquesta nova festa del vi estarà organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, tot reprenent el relleu i finalitat dels esmentats esdeveniments, tal com ha assenyalat José Ramiro, Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica en funcions d’Ondara.

II Fira de Vins MArina Alta 8 juny

Pel que fa al conjunt festiu de l’encontre al voltant dels vins, Ramiro ha contextualitzat la idea de programar la iniciativa dins la IV Fira de la Paraula & la Bona Taula –la qual inclou un Mercat de la Terra i una fira del llibre, entre altres activitats– que tindrà lloc en una jornada en què l’acte gros serà l’actuació per la vesprada dels cantants Jonatan Penalba i Maria del Mar Bonet a la Plaça de Bous.

En resum, una fira lúdica per conèixer els nostres vins i apropar-los als consumidors. Preceptes que es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 8 de juny des de les 11 hores del matí i fins a la nit per mitjà de tasts que donaran a conéixer les característiques dels vins dins dels respectius estands, els quals ocuparan els setze ulls del Prado en un itinerari circular: un recorregut que es basarà en un Passaport dels Vins de la Marina que els assistents compraran dins del mateix recinte junt a la pertinent copa serigrafiada, la qual permetrà tastar els vins de cada celler i així emplenar el corresponent espai designat dins del passaport. Cal esmentar que el preu del passaport és de 6 euros, tot incloent la copa i els tasts de cada celler, i que el tiquet es comprarà dins del recinte del Prado.

Setze cellers i productors reunits, en resum, per promoure un producte tan estimat i vertebrador com el nostre vi en un espai tan simbòlic com el Prado ondarenc. La II Fira dels Vins de la Marina Alta comptarà amb la participació del següents cellers i productors: Associació Bancals de Vi; Bodegas Cooperativa de Teulada (Teulada); Bodegas Parcent (Parcent); Bodegas Gutiérrez de la Vega (Parcent); Bodegas Xaló (Xaló); Brigà de Xoc (Xaló); Celler Alt de Benimaquia (Teulada); Celler Les Freses (Jesús Pobre); Curii Uvas & Vinos (Xaló); Bodegas Fondarium (Ondara); Joan de la Casa (Benissa); M de Alejandría (Teulada); Pepe Mendoza Casa Agrícola (Alfaz del Pi); Uvas Cabrera (Benissa); Aida i Lluís; i Manu Guardiola Viticultor.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.