FINS AL 21 DE JUNY ES PODRAN REALITZAR LES INSCRIPCIONS PER A LES ESCOLES D’ESTIU D’ONDARA 2019

S’impartirà l’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” a la Piscina i pavelló; l’Escola Infantil “Un estiu de mans obertes” a l’Escoleta, i l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” a l’IES Xebic (en lloc del Col·legi Sanchis Guarner que estarà en obres)

Ondara, 24.05.19. Ondara tornarà a oferir durant els mesos de juliol i d’agost les tres Escoles d’Estiu 2019 amb diferents propostes esportives, lúdiques i educatives. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria d’Educació i Esports, i l’empresa municipal PIMON, impulsen aquestes escoles d’estiu per a xiquets d’1 a 14 anys, amb la finalitat de proposar un projecte lúdic, educatiu i esportiu de qualitat per als més menuts i menudes, sent una proposta d’oci sa, diferent i en un entorn segur i familiar per a les xiquetes i xiquets. La inscripció (per a les tres escoles) es podrà realitzar del 27 de maig al 21 de juny 2019 a la Piscina Municipal d’Ondara (telèfons 966477029 o 678478279).

En aquesta ocasió, Ondara torna a oferir tres tipus diferents d’escoles d’estiu: l’Escola Multiesportiva “ “Un estiu d’esport i vacances”; l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits”, i l’Escola Infantil “Un estiu de mans obertes”, que se celebraran durant els mesos de juliol i agost; així com el taller de gimnàstica rítmica durant tot el mes d’agost. La principal novetat d’aquesta edició radica en que l’escola educativa s’impartirà a l’IES Xebic, en lloc del Col·legi Sanchis Guarner (en el que durant aquest estiu es duran a terme les obres del Pla Edificant, per a tindre el centre a punt per al nou curs).

infantil imagenA4-3e_01

infantil imagenA4-3e

L’Escola Infantil “Un estiu de mans oberteses desenvoluparà a l’Escoleta Infantil Municipal, dirigida a xiquets i xiquetes d’1 a 3 anys. L’horari serà de 9 a 14 hores i el preu, 80 euros al mes (15 dies, 45 euros). Aquest estiu es pretén omplir l’escoleta de molta il·lusió, rialles, jocs, moviment, aigua, ball, ioga, teatre i contes perquè és la manera de treballar els vincles, l’autonomia, la imaginació, la diversitat, la creativitat, la curiositat… I ho faran rodejats d’un ambient de seguretat i confiança per a poder desenvolupar l’aprenentatge psicomotor, socioemocional i cognitiu, sempre respectant el ritme de cada xiqueta i xiquet. Els protagonistes de les històries són les xiquetes i els xiquets de 1 a 3 anys, i s’han creat unes activitats tan dolces, mogudes i divertides com elles i ells… L’Escola comptarà amb activitats com: Mans obertes a la igualtat (projecte d’art), Mans obertes a la diversitat (contes per a totes i tots), Mans obertes a l’aprenentatge (fomentant la creativitat), Mans obertes al descobriment (fomentant l’observació) i Mans obertes a les famílies (activitats en família).

educativa imagenA4-3e_01

educativa imagenA4-3e

Per la seua banda, als xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys va dirigida l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentitsque tindrà lloc a l’IES Xebic, en horari de 9 a 14 hores. El preu és de 80 euros al mes (15 dies, 45 euros). En aquesta Escola Educativa «Un estiu de 5 sentits» es considera que la vista, el tacte, el gust l’olfacte i l’escolta formen una part important de tots/es nosaltres. És per aquest motiu, que cal fomentar-los per a poder experimentar i ser conscients de tot allò que ens aporten. Aquest estiu, des de l’escola educativa volen anar un poc més enllà i ho faran per mitjà de jocs, tant a l’aire lliure com activitats d’interior, on els cinc sentits estaran sempre molt presents. Per mitjà de gimcanes i altres jocs/activitats lúdiques treballaran aspectes com la pintura, la música, la cuina, o el reciclatge. D’altra banda, també es realitzaran excursions, es rebran visites i es faran tallers que permetran a tots/es els xiquets/es gaudir un poc més de l’estiu. Cada dia realitzaran algun joc d’aigua o es banyaran. A més, es dedicarà el final del dia al treball per racons, on cada xiquet/a podrà triar el que desitja fer. Els racons seran: de ball, de jocs de taula, de pintura i dibuix, d’anglès, i de plastilina.

educativa esportivaA4-5d_01

educativa esportivaA4-5d

L’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” se celebrarà a les instal·lacions de la Piscina i el Pavelló Municipal d’Ondara i permetrà als xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys realitzar activitats ludicoesportives durant les vacances d’estiu. L’horari serà de 9 a 14 hores. El preu és de 70 euros la quinzena, o 120 euros si es tracta del mes complet. L’Escola Multiesportiva està pensada per a que les xiquetes i xiquets gaudisquen del seu temps d’oci i vacances amb activitats multiesportives. A més, seguiran practicant l’anglès de manera lúdica i repassant allò que aprenen al llarg de l’any. Cada setmana treballaran mitjançant activitats esportives un mòdul diferent com: Educació mediambiental i reciclatge, esports, cultura i expressió esportiva, jocs i esports alternatius. Algunes de les activitats que realitzaran són les següents: es practicaran diferents modalitats esportives per tal d’apropar els conceptes més bàsics dels esports d’equip i individuals als alumnes. Practicaran esports d’equip i individuals, jocs populars (Sambori, carreres, corda, etc.) o els esports adaptats (golball, futbol per a cecs, volley sentat), entre altres. També faran activitats aquàtiques a la Piscina Municipal, on es duran a terme tota mena de jocs aquàtics i de recreació per als participants. A l’Escola d’Estiu s’organitzaran gimcanes recreatives tots els divendres. A més, es faran tallers de manualitats amb material reciclat en anglès.

A més de les tres escoles, enguany 2019 el taller de gimnàstica rítmica es tornarà a impartir al llarg de tot el mes d’agost, amb la coordinadora de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara Alícia Ivars. Els grups es faran per categoria d’edat, on cada categoria disposarà de 3 dies a la setmana i un horari diferencia. El preu serà 50 euros el mes sencer o 30 la quinzena.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.