AKKA BRAS QUINTET I LA UNIÓ MUSICAL D’ONDARA VAN DELECTAR ALS ESPECTADORS DEL CONCERT DE PRIMAVERA DE LA CAMPANYA MÚSICA ALS POBLES (DIPUTACIÓ D’ALACANT)

Ondara, 03.04.19. Dissabte passat 30 de març, a l’Auditori Municipal “Valerià Gil” d’Ondara, la Unió Musical d’Ondara junt al quintet de metall Akka Bras Quintet van oferir un magnífic concert de Primavera de la edició número XXIV de la Campanya Música als Pobles, patrocinada per la Diputació d’Alacant; un esdeveniment que va estar organitzat per la Unió Musical d’Ondara, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara.

concert akka umo (3)  concert akka umo (5)

En aquesta ocasió, el concert va estar protagonitzat per la Unió Musical d’Ondara i pel quintet de metall Akka Bras Quintet (que va ser un dels dos guanyadors del segon premi del II Concurs Nacional de Quintets de Metalls “Ondaralvent” celebrat al gener de 2017). Akka Bras Quintet està integrat per: 1. Saúl Rubio a la trompeta; natural d’Alacant, actualment és professor de la Banda Simfònica Municipal de Madrid. 2. Jorge Baeza a la trompeta; nascut a Sant Joan d’Alacant. Col·labora habitualment amb la Orquestra de Còrdova, la Banda Simfònica Municipal de Madrid i la Banda Simfònica Municipal d’Alacant. 3. Alberto García a la trompa; natural de Mutxamel, és professor de trompa, cor i llenguatge musical a les escoles de Mutxamel, Ibi-Xixona i Sant Joan d’Alacant. 4. Rubén Rubio al Trombó; nascut a Alacant. Actualment és professor a l’Escola de Sant Vicent del Raspeig i al Conservatori professional de Música Vila de Sant Joan. 5. Ramón López a la tuba; natural d’Almansa i actualment és professor de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant.

concert akka umo (4)

El Concert de Primavera va oferir un programa divers que va agradar molt a tot el públic assistent i el va mantindre expectant del principi a la fi. La combinació perfecta per a una gran vetllada de música. Segons el programa del concert, en primer lloc estava «Olé! Contrabandistes», un pasdoble d’un estil peculiar anomenat pasdoble contrabandista, compost per Ramon Garcia i Soler i dedicat als capitans i ambaixador cristià d’Albaida de 2006, per a la festa de Moros i Cristians d’eixe mateix any.

concert akka umo (1)concert akka umo (2)

Després ja passaren a «Excursions», obra per a quintet de metalls i banda del compositor Gregory Fritze i que interpretarem conjuntament la Unió Musical d’Ondara i Akka Bras Quintet. Aquesta obra va ser composta en 2010 per encàrrec de The Spanish Brass Luur Metalls i estrenada amb la Banda Municipal de Bilbao. El 1er. tema de l’obra el presenta la trompeta. És un tema de “viatges” que simbolitza les moltes setmanes de l’any que passen fora de casa. El 2on. tema és una melodia lenta cantabile que presenta primer la trompeta i després el grup sencer. El 3er. és un tema de Jazz interpretat pel trombó. El 4t. tema és un fanfàrria amb percussió. El 5è és un tema de funk-rock al principi, interpretat per la tuba solista, i després tornem al primer “excursions” on cadascun dels temes és presentat al mateix temps abans del final de l’obra. En acabar l’obra mestra del concert de la banda junt al quintet de metall, no es sabia que passaria, i Akka Bras Quintet delectaren al públic assistent amb un bis ells sols en mostra d’agraïment.

Ja la 2a part del concert va començar amb «Celtic Child», obra per a cor , solista i banda composta per Bert Appermont i van comptar amb els i les alumnes de l’Escola de Música “Gozalo Ortolà” d’Ondara i amb Marta Fornali Manzanas com a solista. Ja tot seguit interpretaren «Glen Meets Wolfgang», obra per banda i clarinet i trompeta de Jeff Penders. A continuació, «The Bombastic Bombardon»; una obra per a greus i banda composta per Edrich Siebert. Després «Happy Mallets», una obra per a xilòfon solista i banda de Harm Evers. I finalment oferiren «Saxamba», obra per a Saxos i banda de Wim Laseroms.

Al final del concert, es va demanar la presència a l’escenari del quintet de metall Akka Bras Quintet per fer-los entrega d’un xicotet detall en senyal d’agraïment en nom de la Banda d’Ondara.

Els presentadors, per acabar, agraïren la presència del públic i els convidaren al proper concert que serà el Festival de Bandes que faran l’1 de juny a la Plaça de Bous d’Ondara.

UNIÓ MUSICAL D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.