CREMÀ DE LA FALLA DE PAMIS 2019 “LA FONT FONDA”

crema falla pamis (1)crema falla pamis (2)

Ondara, 20.03.19. Com a marca la tradició, ahir 19 de març, dia de Sant Josep, les flames van convertir en cendres el monument faller plantat a la pedania de Pamis. Van ser moltes les persones, tant de Pamis com de la resta d’Ondara, les que van acudir a presenciar la cremà de la falla de Pamis 2019, que es va produir a les 21 hores, després del tir d’un castell de focs artificials patrocinat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Mª Carmen Velazquez), que també ha col·laborat en aquesta iniciativa veïnal, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà. La cremà va eixir a la perfecció, i va comptar amb la col·laboració de bombers, ambulància, Policia Local i Protecció Civil d’Ondara.

sdrdavsdr

La falla de Pamis estava feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica, i havia sigut elaborada pels veïns i veïnes de la pedania de Pamis (realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero i Ramón Morera, amb la col·laboració veïnal). La creació de la falla s’havia realitzat a les Escoles de Pamis des del passat mes de gener.

Enguany, la falla de Pamis estava dedicada a l’antiga “Font Fonda” d’Ondara que es trobava al carrer Escorxador, enfront de l’actual administració de loteria d’Ondara. La falla de Pamis 2019 mostrava la pròpia font fonda, i com els veïns acudien allí antigament a agafar aigua, amb elements com un carro amb burro, cànters, etc.

crema falla pamis (3)crema falla pamis (4)

La cremà de la Falla de Pamis va comptar ahir amb la presència de l’Alcalde, José Ramiro; la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velazquez, i membres de la corporació municipal. L’Alcalde, José Ramiro, ha volgut agrair als veïns i veïnes de Pamis el seu esforç i bona disposició per a portar avant un projecte com la falla de Pamis; els va agrair tot el que fan, ja que és una manera de «fer poble», i prova d’això, va dir, és que es van concentrar gran nombre de veïns i veïnes a gaudir de la falla, igual que altres molts que van anar el dies anteriors a veure-la; a part de l’activitat veïnal que té Pamis durant la resta de l’any.

mde

crema falla pamis (5)crema falla pamis (6) crema falla pamis (7) crema falla pamis (8)

mdemde

mdesdr

sdrmde

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.