LA COMISSIÓ D’IGUALTAT D’ONDARA IMPULSA LA PINTURA D’UN MURAL AMB DONES RELLEVANTS DEL POBLE, AMB MOTIU DEL 8 DE MARÇ

mural dones ondara

Ondara, 07.03.19. Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Regidoria d’Igualtat d’Ondara ha dut a terme la iniciativa de pintar un gran mural al llit del riu Alberca, per a reconèixer a quatre dones rellevants del poble, segons ha donat a conèixer la Regidora de Cultura i Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, la qual ha destacat que el nom de les dones (objecte d’aquest reconeixement) ha sigut consensuat per les integrants de la Comissió d’Igualtat d’Ondara.

El mural, que ha sigut creat aquesta setmana per Larouch, se centra en 4 dones que han tingut una gran rellevància per a Ondara; Pepa Romans (1944-2016, cuinera i emprenedora, va renovar la tradició gastronòmica de la Marina Alta, fundadora de Casa Pepa; restaurant per al que va aconseguir des de 2000 l’estrela Michelin); Trini Reyes (Josefa Terenti, 1930, filla d’ondarencs emigrats a Nova York, que va triomfar com a ballarina en Broadway); Rosa Gavilà (1943, pintora ondarenca que, després de viure a França, on va aprofundir en el món de l’art, ha impartit classes de pintura en la població i s’ha dedicat a la restauració d’art) i Joaquina Gavilà (1876-1951 mestra, una de les grans renovadores de l’educació, pedagoga progressista que potenciava l’ensenyança de les xiquetes).

La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ha aprofitat per a fer una crida a la ciutadania d’Ondara perquè se sume demà divendres 8 de març a la manifestació feminista que tindrà lloc a València sota el lema general de la vaga, ‘Si nosaltres aturem, s’atura el món». El moviment feminista valencià ha convocat les dones a manifestar-se al crit de “Front la barbàrie, lluita feminista”. La manifestació del 8 de març arrancarà a València a les 18:00 hores des de les proximitats de l’estació del metre Xàtiva, entre l’Estació del Nord i la plaça de Bous.

Publicado en Actualitat, Cultura.