ONDARA, EN DEFENSA DE LA TARONJA VALENCIANA

Gran assistència anit a les portes de l’Ajuntament d’Ondara, en la concentració en defensa de la taronja valenciana convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador

concentracio taronja ondara (1)concentracio taronja ondara (2) concentracio taronja ondara (3)concentracio taronja ondara (4)

Ondara, 22.01.19. Unes 200 persones van participar ahir a Ondara en la concentració convocada a les portes de l’Ajuntament per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per a defendre el sector citrícola valencià enfront de les importacions de productes de països tercers a la UE. En la lectura del manifest en defensa de la taronja valenciana van participar representants dels Llauradors i de la Comunitat de Regants, així com representants de totes les forces polítiques amb presència municipal a Ondara (Compromís, PSPV, PP). Van ser molts els representants d’associacions, així com veïns i veïnes d’Ondara, els que van participar en aquesta acció reivindicativa. L’Ajuntament d’Ondara, com ha recalcat el Regidor d’Agricultura, Pere Picornell, s’ha adherit a la plataforma, i participarà en les possibles noves mobilitzacions i accions que impulse la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en defensa de la taronja valenciana.

concentracio taronja ondara (5)concentracio taronja ondara (6) concentracio taronja ondara (12)concentracio taronja ondara (11)

concentracio taronja ondara (17) concentracio taronja ondara (18)

concentracio taronja ondara (10)concentracio taronja ondara (8)

Segons es va deixar constància en la concentració, l’acord d’associació econòmica amb països d’Àfrica Meridional signat per la UE en 2016 “ha suposat preus ruïnosos” per als agricultors valencians. L’entrada de fruita, que no té les mateixes exigències en l’àmbit sanitari que la valenciana, suposa un risc quant a la possible entrada de plagues. Per això, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador va demanar amb aquestes concentracions (que es van celebrar ahir de forma simultània en uns 70 municipis valencians) que s’aplique la clàusula de salvaguarda de l’acord amb Àfrica meridional; que s’augmenten els controls sanitaris per als productes importats; la reciprocitat amb les produccions de països tercers; que es complisca la Llei de la Cadena Alimentària i ajudes directes a les persones productores afectades. Així va quedar patent en el manifest llegit ahir a Ondara.

Cal recordar que en l’últim ple de l’Ajuntament d’Ondara (celebrat el 20 de desembre de 2018) es va presentar i va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV, Compromís i PP) una proposta conjunta de tots els partits per a protegir la taronja valenciana enfront de l’acord amb Sud-Àfrica.

concentracio taronja ondara (13)concentracio taronja ondara (14) concentracio taronja ondara (15)concentracio taronja ondara (16)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.