ONDARA VA GAUDIR DE L’ESPECTACULAR CAVALCADA DE REIS 2019 ORGANITZADA PER LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS

Els Reis Mags van acudir en vistoses carrosses i van comptar amb un gran ambient musical i festiu

Ondara, 07.01.19. La màgia i la il·lusió van omplir els carrers d’Ondara la vespra del dia de Reis amb la cavalcada que, organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions, va fer les delícies de xiquets i majors dissabte passat 5 de gener. Una Cavalcada de Reis 2019 que va comptar amb les carrosses dels Reis Mags i els seus seguicis; música, equilibristes, xanquers, foc, personatges d’animació d’actualitat (patrulla canina), i Betlem vivent al Prado, entre altres animacions, i amb la participació, entre altres, dels quintos de 2019, l’Associació del Crist, Comissió de la Soledat 2019, els júniors MD d’Ondara, actors de La Passió, el grup de ball de l’Escola de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, així com amb la Unió Musical d’Ondara; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; la xaranga “Cachorras Band” i amb grup de percussió Ondarattack, el que va crear un gran ambient musical i festiu en tota la cavalcada. Van destacar, com a novetat, la vistositat de les ballarines amb ales de llum; els àngels de llum, i la gran estrela il·luminada d’orient.

cavalcada ondara 2019 (10)cavalcada ondara 2019 (9) cavalcada ondara 2019 (8)cavalcada ondara 2019 (7)

La Cavalcada de 2019 va mantindre el canvi d’itinerari iniciat en 2016, passant per la travessia de l’antiga nacional per a facilitar l’arribada de les carrosses en què van acudir a Ondara Melcior, Gaspar i Baltasar. L’eixida va ser des del Centre Social, i l’itinerari va discórrer pel carrer Germanies, Avinguda Marina Alta, carrers la Pau i Sant Doménech, fins a arribar a la Plaça del País Valencià i prendre l’Avinguda Doctor Fleming; des d’allí, General Bosch i el Prado, a l’interior del qual estava muntat el Portal de Betlem. Fins a aquest emplaçament es va desplaçar la comitiva, que va estar encapçalada pels personatges d’animació de la Patrulla Canina, xanquers i malabars amb foc. Al seu pas pels carrers d’Ondara, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van anar repartint caramels (sense gluten) entre els presents, que aplaudien entusiasmats. Els Reis Mags van arribar en tres vistoses carrosses, precedits dels seus boatos, i de la gran estrela que els guiava. També va haver-hi espectaculars actuacions de ball i musicals, protagonitzant tots els participants una magnífica desfilada pels carrers de la població.

cavalcada ondara 2019 (6)cavalcada ondara 2019 (5) cavalcada ondara 2019 (4)cavalcada ondara 2019 (3)

En arribar al portal de Betlem, els Reis Mags van adorar el xiquet Jesús, i a continuació va pujar a l’escenari l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual va donar la benvinguda als Reis per la seua arribada a Ondara. Va traslladar els seus desitjos de felicitat per a tots els veïns i veïnes del poble.

cavalcada ondara 2019 (2) cavalcada ondara 2019 (0)

Després, el Rei Melcior, en representació de Ses Majestats, va dirigir unes paraules a les famílies d’Ondara. A continuació, els Reis Mags es van assentar en els seus trons, a l’interior del Prado, i els xiquets i xiquetes van poder parlar amb ells i fer-los les seues peticions de regals. Van ser centenars les persones de totes les edats que no van voler perdre’s aquest emblemàtic acte de la Cavalcada de Reis a Ondara, que va destacar per la seua bona organització i la seua alta participació.

La Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, ha volgut agrair a tots els participants la seua assistència i contribució a què aquest acte preparat amb molta il·lusió fora un èxit, i ha destacat el seu agraïment a la Policia Local per la seua labor aquests dies, als Júniors, a Protecció Civil i a l’equip de col·laboradors de la Comissió de Sant Jaume per la seua ajuda en aquests actes.

Cal afegir que el passat 3 de gener, va tenir lloc a la Plaça del País Valencià l’arreplegada de cartes per part dels Emissaris Reials, que va comptar amb l’entrega de llepolies als xiquets i xiquetes per part de l’ACO.

Els Reis Mags també van participar en la Missa en la Parròquia de Sana Anna del diumenge 6 de gener, i van realitzar la visita a la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara.

Més fotos Cavalcada 2019:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2205484009471695

Publicado en Actualitat, Ajuntament.