L’AJUNTAMENT D’ONDARA I LA CREU ROJA SIGNEN UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER A IMPULSAR PROJECTES DIRIGITS PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

L’Ajuntament d’Ondara estudia la possibilitat de cedir un local a la Creu Roja perquè tinga seu pròpia a Ondara

Ondara, 21.11.18. Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament d’Ondara el conveni que ha subscrit l’Ajuntament d’Ondara amb la Creu Roja per al desenvolupament de diferents projectes i programes assistencials per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola al municipi d’Ondara. La presentació ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per part de l’Ajuntament; i per part de Creu Roja, han assistit Zahira Galindo (Directora Tècnica Local – Creu Roja Espanyola, Assemblea Local Dénia), Mª Carmen Requena (Tècnica de Voluntariat i Formació, Responsable de Comunicació i Relacions Institucionals), Sonia Cholvi (Tècnica de Joventut, Salut, Majors i Medi Ambient) i Beatriz Deltell (Tècnica d’Ocupació).

canfali creu roja (1)

La signatura del conveni “és el primer pas per a continuar prestant servei i per a iniciar nous programes assistencials a Ondara”, segons ha destacat l’Alcalde, José Ramiro, el qual ha avançat la intenció de l’Ajuntament de poder cedir a la Creu Roja un local perquè tinga seu física pròpia a Ondara; una possibilitat que s’està estudiant perquè puga ser una realitat, si bé encara no s’ha decidit la ubicació. De moment, el que farà Creu Roja Espanyola a Ondara és continuar desenvolupant els programes que ja havia posat en marxa a Ondara (el dirigit a persones majors de la Residència, i el servei d’ocupació per a persones parades); al mateix temps que començar a posar en marxa nous programes dirigits a persones amb diversitat funcional i persones en situació de vulnerabilitat. Per a això, des de l’Ajuntament d’Ondara, tant l’Alcalde com la Regidora de Serveis Socials han animat a la ciutadania a formar part del voluntariat de Creu Roja Espanyola.

Des de la Regidoria de Serveis Socials, la seua responsable, Mª Carmen Velázquez, ha ressaltat que aquest conveni signat amb la Creu Roja “obri la porta a realitzar nous projectes a Ondara”, que en tot cas “són complementaris i no substitueixen als serveis socials municipals” perquè “de vegades fa falta més ajuda i Creu Roja pot ajudar, atès que la població cada volta és major i hi ha més demanda”. Respecte a la ubicació de la Creu Roja, ha ressaltat que “de moment no té una seu fixa, però si que tenim disponibilitat d’oferir-los un despatx – oficina perquè comencen de forma immediata”.

A Ondara s’està desenvolupant des del passat mes de febrer el programa de servei d’ocupació, que es presta els divendres de 8:30 a 13:30 hores a la Casa de Cultura per Beatriz Deltell, Tècnica d’Ocupació. Aquest servei es compon de dos programes: activació i acompanyament i GPS laboral. Es realitzen entrevistes individualitzades per a tutoritzar a les persones, i es dóna esperança a la gent, oferint-los ferramentes per a gestionar la recerca d’ocupació. Les persones interessades poden acudir directament els divendres a la Casa de Cultura. També s’està prestant a Ondara el servei per a millorar les funcions cognitives de les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat.

La signatura del conveni permetrà, en un futur, ampliar aquests programes i desenvolupar a Ondara més projectes, que fins ara es fan a Dénia. En definitiva, és acostar els programes de la Creu Roja a la ciutadania d’Ondara. Com ha explicat Sonia Cholvi, Tècnica de Joventut, Salut, Majors i Medi Ambient, el programa dirigit a persones majors engloba l’ajuda a domicili complementària; el projecte “Enreda’t” per a potenciar l’envelliment actiu; i l’atenció a persones amb condicions cognitives deteriorades. El programa dirigit a persones amb diversitat funcional impulsa el projecte de lliurament de productes de suport (cadires de rodes, llits articulats, bastons, etc); i el de transport adaptat, per a potenciar les activitats de temps lliure. I el programa dirigit a persones en situació de vulnerabilitat estudia les necessitats de les persones i a més de realitzar entregues de béns i econòmiques, permet millorar el seu benestar personal. Aquests són alguns dels programes que el conveni signat entre la Creu Roja Espanyola i l’Ajuntament d’Ondara permetrà implementar en la localitat, arran de les necessitats detectades; uns programes que aniran evolucionant segons les necessitats, com ha ressaltat Zahira Galindo, Directora Tècnica de l’Assemblea Local Dénia.

La Creu Roja Espanyola necessita als seus voluntaris i voluntàries per a poder dur a terme la seua important tasca social. És per això que Mª Carmen Requena, Tècnica de Voluntariat i Formació, ha fet una crida perquè les persones d’Ondara que tinguen aquesta inquietud, es facen voluntàries de la Creu Roja; “el voluntariat és compromís amb la societat, és millorar l’entorn”. Recalcant que sempre es tracta de ser flexible amb eixe compromís, perquè els voluntaris puguen conciliar el voluntariat amb la seua vida familiar i laboral. En aquest sentit, ha anunciat que el dia 5 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat, Creu Roja Espanyola posarà un punt d’informació al Centre Social d’Ondara.

L’Alcalde, José Ramiro, ha culminat la intervenció agraint a les representants de Creu Roja el seu tacte i dedicació; “es nota que creuen en el projecte i els apassiona”; i ha destacat la gran implicació i empatia de Mª Carmen Velázquez en l’àrea de serveis socials, que requereix de “discreció i passió” perquè és “un servei que ha de ser per a les persones.”

Publicado en Actualitat, Ajuntament.