L’AJUNTAMENT ABOCA 10.000 LITRES D’AIGUA EN L’ASSUT PER A MANTINDRE EL SEU CABAL ECOLÒGIC

assut aigua (1) assut aigua (3)

Ondara, 07.08.18. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Medi Ambient, que dirigeix Pere Picornell, ha realitzat aquest matí l’abocament de 10.000 litres d’aigua per mitjà d’un camió-cisterna en l’àrea de l’Assut. L’objectiu d’aquesta mesura, segons ha explicat Pere Picornell, és mantindre el cabal ecològic d’aquesta zona humida i evitar que la sequera afecte l’ecosistema, principalment als peixos i aus que tenen l’Assut com a hàbitat.

assut aigua (4) assut aigua (5)

Es tracta d’actuació d’emergència, mentre no es dispose d’aigua de reg per a poder introduir-la en l’Assut. Aquest estiu de 2018 ja ha sigut necessari realitzar altres dues aportacions hídriques a l’Assut, en concret els dies 14 i 28 de juliol, que es van realitzar per part dels regants. En 2017 no va ser necessari, mentre que a l’estiu de 2016 es van realitzar fins a 5 abocaments d’aigua, provinents de l’aigua de reg. Però en aquesta ocasió, s’ha realitzat aquesta aportació d’emergència a través d’una cisterna contractada per l’Ajuntament d’Ondara, mentre hi haja problemes de carestia d’aigua de reg.

Aquest tipus d’aportació d’aigua es tornarà a realitzar en cas necessari, segons ha assegurat el responsable de Medi Ambient, Pere Picornell, amb l’objectiu d’evitar la mortaldat dels peixos i aus de l’Assut.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.