ONDARA ACTIVA EL CONVENI DE REVISIONS MÉDICO-ESPORTIVES

Ondara, 11.07.18. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria d’Esports, dirigida per Mar Chesa, va signar la setmana passada un conveni de col·laboració amb el Centre de Rehabilitació San Carlos – Institut de Cardiologia Esportiva (REMA), per a la realització de revisions médico-esportives a l’alumnat de les Escoles Esportives Municipals per a la pròxima temporada. Ahir dimarts 10 de juliol es va realitzar la primera revisió médico-esportiva dins del conveni signat entre l’Ajuntament d’Ondara i l’Institut de cardiologia esportiva REMA. La prova va començar amb una exploració completa per a crear l’historial clínic de l’esportista, a continuació es va realitzar una ecocardiografia en la que el cardiòleg Fernando de La Guia explora l’estructura i la dinàmica del cor de l’esportista explicant cada detall.

IMG_20180710_173006

Una vegada finalitzada aquesta revisió comença la prova d’esforç, on l’electrocardiograma amb 9 derivacions es complementa amb un pulsimetre i una mascara de gasos, que donen un conjunt molt complet de paràmetres definint les distintes zones d’entrenament, sent una informació clau per a la millora física a través de l’entrenament de l’esportista. La prova completa va suposar una hora, i va finalitzar amb l’entrega i explicació de l’informe clínic per part del cardiòleg.

IMG_20180710_180354

Per agafar cita has de cridar a l’àrea d’Esports d’Ondara, al 677 99 72 93 i preguntar per Ana o Silvia, que gestionaran la cita amb l’Institut de Cardiologia Esportiva.

Publicado en Actualitat, Esports.