COMENÇA EL I CAMPIONAT DE PILOTA GROSSA AL TRINQUET MUNICIPAL D’ONDARA

Un total de 18 equips integrats per 39 pilotaris de totes les edats participen en aquest campionat per a difondre la pràctica de la modalitat de pilota grossa

Ondara, 05.06.18. Aprofitant les instal·lacions del recentment remodelat trinquetet (que des de febrer s’ha posat en marxa com “Trinquet de Pilota Grossa”), aquesta modalitat de pilota ja es pot tornar a practicar a Ondara. I així està sent. Ahir va començar a disputar-se el I Campionat Local de Pilota Grossa d’Ondara, que se celebrarà durant tot el mes de juny (els dilluns, dimecres i divendres), amb tres categories: de 8 a 12 anys, de 13 a 17 anys, i de 18 anys d’ara en avant (sénior); comptant amb un total de 18 equips participants (integrats per 39 pilotaris de totes les edats). El començament del campionat va comptar ahir amb la presència de la Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa.

dav

 

Ahir van començar a disputar-se les partides de categoria sénior, que compten amb vuit equips participants. Els equips s’han dividit en dos grups i són els següents: GRUP A (Moisès i Germán; José Ángel i Camarasa; Marín i Adelino; Ramiro i Ferrán) i GRUP B (Néstor i Juanma; Jan, Mallol i Pep Giner; Albert, Toni i Francesc; Fran i Àngel). La primera jornada del torneig es disputa al llarg d’aquesta setmana; ahir dilluns 4 de juny la partida va ser entre Marín i Adalino contra Ramiro i Ferrán. El dimecres 6 de juny juguen Jan, Mallol i Pep Giner contra Albert, Toni i Francesc. I el divendres 8 de juny, Moisès i Germán contra José Ángel i Camarasa. Les partides són a les 20 hores.

Les partides de categories inferiors començaran a partir de demà dimecres 6 de juny, i es jugaran a les 19 hores. En categoria de 8 a 12 anys s’han inscrit tres equips: Dani i José Miguel; Uxue i Joan, i Arnau i Àlex. En categoria de 13 a 17 anys hi ha set equips distribuïts en dos grups; en el primer grup estan J. Sapena i J. Pineda; Raül i Adrià; i Gorka, Andreu i Estellés. En el segon grup, estan Joan i J. Capellino; Javi i Iván; Iván i Edgar; A. Terrades i M. Terrades. En aquest cas, les semifinals seran els dies 2 i 4 de juliol, i la final el 6 de juliol.

Cal indicar que el “Trinquet de Pilota Grossa” de l’Ajuntament d’Ondara, després de les obres de reforma integral que va impulsar i va executar el propi consistori, està donant molta vida a la instal·lació esportiva del Trinquet Municipal, ja que és molt utilitzat sobretot pels integrants de l’Escola Municipal de Pilota d’Ondara i per pilotaris i aficionats a aquest esport autòcton. A més, en estar cobert permet jugar independentment de la meteorologia. Amb les obres de reforma, s’ha aconseguit dotar al trinquetet d’Ondara de les característiques adequades per a jugar a “pilota grossa” (corda, ratlles, sella, mola, etc), i recuperar així aquesta modalitat de joc centenària.

Publicado en Actualitat, Esports.