EL BARRI DEL CRIST D’ONDARA CELEBRA LES SEUES FESTES 2018 DEL 14 AL 17 DE JUNY

Els Festers del Crist 2018 són els encarregats d’organitzar els festejos que comptaran amb actes religiosos, processons, actuacions musicals, revetla, activitats infantils, pilota, concurs de cau, i sopars populars

Ondara, 24.05.18. El Barri del Crist d’Ondara celebrarà del 14 al 17 de juny 2018 les seues tradicionals festes, que estan organitzades pels Festers del Barri del Crist 2018, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Ondara. Els Festers del Crist 2018 són Salva Cervera Femenia i Pepa Tur Grau (Presidents); Juanjo Valles Ivars, Vanessa Gavilà Ballester, Carme Valles Gavilà, Juanlu Gil Fonseca, Monica Roig Cuadros, Cristina Cabrera Tormo, Àlex Morell Durà, Mar Vicens López, Tomas Crespo Cabrera, Aurora Orts Pastor, Aurora Crespo Orts, Javier Colmenar Cuadros, Susi Mahiques Ramis, Gissela Colmenar Mahiques i Alba Colmenar Mahiques.

Crist 18 foto llibre GRUP

La responsable de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, ha agraït als Festers del Crist que hagen fet possible la celebració de les Festes del Barri del Crist 2018; un esdeveniment que anuncia l’arribada de l’estiu i suposa l’inici del calendari festiu a Ondara (sent les Festes de la Soledat del 6 al 9 de juliol, i les Festes Populars de Sant Jaume del 20 al 28 de juliol 2018).

Les festes del Barri del Crist 2018 comptaran amb els tradicionals actes religiosos, processons, activitats infantils, així com actuacions musicals, revetla, partida de pilota, concurs de cau, i “sopars populars”.

El concurs de cau serà de l’11 al 14 de juny (inscripcions del 4 al 10 de juny en el Centre Social), i la final es jugarà el 16 de juny. Els festejos del Crist 2018 començaran oficialment el dijous 14 de juny a la vesprada amb una gimcana infantil a partir de les 17:30 hores a la Plaça 9 d’Octubre. A la nit s’oferirà l’arrelat concert de la Unió Musical d’Ondara i la Colla de Dolçaines i Tabals al Parc de l’Era, amb la col·laboració de Mari Carmen Almiñana (dansa del ventre) i Anaïs Mateu cantant; obrirà l’acte el grup de ballet.

El divendres 15 de juny, després de la missa i el repartiment del pa beneït amb l’acompanyament de la Dolçaina i tabalet Canya Badà, tindran lloc a les 22 hores els sopars populars i a continuació karaoke i disc mòbil, amb servei de barra. El dissabte 16 de juny, al matí, els xiquets i xiquetes podran gaudir del parc infantil amb atraccions aquàtiques i castells, i a les 13 hores tindrà lloc la festa de la cervesa i la cassalla. A la vesprada, com és habitual, serà la tradicional ofrena de flors al Crist de l’Agonia, després de la qual cosa es llançaran focs artificials i es traslladarà el Crist a l’Església amb l’acompanyament de la xaranga Garanxa. La nit del dissabte, després dels sopars populars als carrers, tindrà lloc l’actuació de Mariachis Tololoche. I en finalitzar, ball amenitzat per l’orquestra Diamons al carrer Constitució amb servei de barra.

La missa del divendres, l’ofrena del dissabte, i la missa i la processó del diumenge, posaran el contrapunt religiós als actes més lúdics. El diumenge al migdia, després de la missa i la visita a la Residència, es dispararà una mascletà a la plaça 9 d’Octubre i se servirà un vi d’honor. A la vesprada, hi haurà partida d’Escala i corda al Trinquet Municipal d’Ondara; a les 17:30 hores primer una partida de juvenils, i a continuació de professionals; Giner, Pere i Carlos contra Pablo Sella, Félix i Tomàs II (donatiu 5 euros a benefici de la Comissió de Festes Soledat 2018). A la nit, la processó comptarà amb l’acompanyament musical D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals i de la Unió Musical d’Ondara. Després del nomenament de la Comissió 2019, es dispararà un espectacular castell de focs artificials.

La Regidora de Festes i Tradicions d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, ha agraït a la Comissió de Festes del Crist 2018 la seua implicació i el seu esforç durant tot l’any i ha recalcat el suport de l’Ajuntament a aquests festejos.

Portada crist 2018

PROGRAMA FESTES CRIST 2018

FESTES CRIST 2018 ONDARA

PROGRAMA DE FESTES

DEL 14 AL 17 DE JUNY

DEL 04 AL 10

Il·luminació i adornament de carrers per anar preparant la celebració de les festes. Convidem a tot el veïnat a participar adornant els seus balcons.

DEL 11 AL 14

CONCURS DE CAU CRIST 2018

Les eliminatòries es celebraran els dies 12, 13 i 14 al Centre Social a partir de les 19.

La final es jugarà el dissabte 16 a les 12:00 hores al mateix local. Al finalitzar es farà l’entrega dels premis:

-1r PREMI: sopar per a 2 persones per gentilesa del Bar Centre Social.

-2n PREMI: esmorzar per a 2 persones al Bar Llobell a càrrec dels Festers del Crist 2.018.

NOTA: Inscripcions del 4 al 10 de juny al Centre Social.

DIJOUS 14

17:30h. Gimcana infantil (de 3 a 14 anys) a la Plaça 9 d’Octubre i voltants.

22:00h. Concert de la unió Musical D’Ondara i D´Ondara Colla de dolçaines i tabals al Parc de l´Era. Amb la col·laboració de Mari Carmen Almiñana (dansa del ventre) i Anaïs Mateu (cantant).

Obrirà l’acte el grup de ballet de xiquetes dirigit per Natalia.

La comissió oferirà cadires per a tots els assistents i en acabar l’actuació tindrem coca maria i mistela.

DIVENDRES 15

12:00h. Volteig general de campanes i dispars de tronadors des de la Parròquia Santa Ana i des de l´Ermita del Crist, anunciant l´inici de les festes en honor al Santíssim Crist de l´Agonia.

18:30h. Missa a l´Ermita del Crist en sufragi i record dels festers i festeres difunts. Durant la celebració es procedirà a la Benedicció del PA.

19:00h. Repartiment del tradicional PA BENEIT per la Comissió de Festes del Crist 2.018 acompanyats per la Dolçaina i tabalet Canya Badà.

22:00h. Sopars populars, taules i cadires a càrrec de cadascú.

23:00h. Karaoke i Discomòbil a càrrec de Màxima Sound. Tindrem servei de barra.

DISSABTE 16

08:00h. Despertà per tot el barri, amb tronadors, acompanyats per la Dolçaina i tabalet Canya Badà.

10:30h. PARC INFANTIL, amb atraccions aquàtiques i castells per a tots els xiquets i xiquetes, al voltant del parc del grup de la Caixa d´Estalvis.

13:00h. FESTA DE LA CERVESA I LA CASSALLA a la Plaça 9 d’Octubre. Col·labora Distribucions Domenech Corral i Anís Candela.

18:30h. Recollida dels festers i festeretes del Crist i Festers de la Soledat a càrrec de la Xaranga Garanxa fins arribar a la Capella del Crist on es celebrarà l’ofrena.

19:30h. OFRENA DE FLORS en honor al Santíssim Crist de l´Agonia al Parc de l´Era. En acabar l´ofrena, llançament de focs d´artifici i posteriorment trasllat del Santíssim Crist a l´església Santa Anna, acompanyats per la Xaranga Garanxa.

22:00h. Sopars populars. La comissió facilitarà taules, cadires, vi, cervesa i salmorra per a tots els assistents. (A la recollida de taules i cadires serà necessari l’entrega del DNI).

23:00h. Actuació dels Mariachis Tololoche.

Al finalitzar, ball amenitzat per l’Orquestra Diamonds al carrer Constitució. Tindrem servei de barra.

DIUMENGE 17

08:00h. Despertà per tot el barri, amb tronadors, acompanyats per la Dolçaina i tabalet Canya Badà.

10:30h. Recollida dels festers i festeretes del Crist a càrrec de la Xaranga Garanxa.

12:00h. Solemne Misa, acompanyada pels músics Merxe Pineda Poquet i Paco Pineda Poquet, a l´Esglèsia Parroquial Santa Anna en honor al Santíssim Crist de l´Agonia. A continuació la Comissió de Festes del Crist 2.018, acompanyada per la Xaranga Garanxa, visitarà als nostres majors de la Residència Mare de Deu de La Soledat i se’ls obsequiarà amb una paella.

14:00h. Mascletà a la Plaça 9 d´Octubre. A continuació VI D´HONOR al Parc de l´Era al que estan convidats tots els veïns de la Vila.

17:30h. Partida de pilota Valenciana al Trinquet Municipal d’Ondara.

Escala i Corda.

1a partida: juvenils.

2a partida: Giner, Pere i Carlos contra Pablo Sella, Félix i Tomás II.

Donatiu: 5 € a benefici de la Comissió de Festes de la Soledat 2.018.

Venda d’entrades: Trinquet d’Ondara i Comissió de Festes de la Soledat 2.018.

Patrocina: Ajuntament d’Ondara.

19:30h. Recollida dels festers i festeretes del Crist a càrrec de la Unió Musical d´Ondara.

21.00h. Solemne processó en honor al Santíssim Crist de l´Agonia. Començarà a l´església Santa Anna fins l ´Ermita del Crist. Obrirà la processó D´Ondara Colla de dolçaines i tabals i tancarà la Unió Musical d´Ondara.

En arribar la imatge a la Capella, se li rendiran honors.

A continuació nomenament de la Comissió 2019 i espectacular Castell de focs d´artifici a càrrec de la Pirotècnia Ricasa, al Parc de l´Era, donant per finalitzades les festes.

NOTA: La Comissió es reserva el dret de modificar qualsevol acte sense previ avis i no es fa responsable de cap imprudència o males actuacions de la gent assistent.

Publicado en Actualitat, Associacions.