EL I CAMPIONAT DE PILOTA GROSSA SE CELEBRARÀ AL SETEMBRE A PARCENT, GENOVÈS, MONÒVER, L’ABDET I ONDARA

El Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara serà seu de les finals el 29 de setembre

Ondara, 05.04.18. Ondara ha acollit aquest matí la primera reunió prèvia preparatòria del I Campionat de Pilota Grossa que se celebrarà durant el mes de setembre de 2018. Es tracta del primer campionat d’aquesta modalitat de joc “Pilota Grossa”, i tindrà com a seus els trinquets de l’Abdet, Genovès, Monòver, Ondara i Parcent, segons s’ha concretat en la reunió d’avui, en la que han participat Sebastià Giner (Coordinador de Pilota Valenciana de la Direcció General d’Esports de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports); Mar Chesa (Regidora d’Esports d’Ondara), Juan Sanchis (Genovès) i Abel Ivorra (Abdet). Després de la reunió, han visitat (acompanyats per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i pel Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner) el Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara (datat en 1872, i que recentment s’ha recuperat per a la pràctica d’aquesta modalitat, després d’haver sigut objecte de les obres de reforma integral que ha impulsat i executat el propi Ajuntament d’Ondara).

campionat pilota grossa

El I Campionat de Pilota Grossa estarà organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana; els Ajuntaments de l’Abdet, Genovès, Monòver, Ondara i Parcent; i la Federació de Pilota Valenciana. Es disputarà al llarg de tot el mes de setembre d’enguany 2018, sent la primera fase els dies 8 i 9 de setembre a cada una de les seus (l’Abdet, Genovès, Monòver, Ondara i Parcent) que acolliran els diferents equips participants per proximitat geogràfica; els quarts de final es jugaran els dies 15 i 16 a Monòver (única localitat que disposa de 6 trinquets reunits); les semifinals seran els dies 22 i 23 de setembre, i les finals tindran lloc al Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara el 29 de setembre, segons ha avançat la Regidora d’Esports, Mar Chesa.

En breu s’obrirà el termini d’inscripció perquè s’apunten els equips interessats a participar en el I Campionat de Pilota Grossa, amb el que es pretén recuperar aquesta modalitat de joc centenària (va ser molt popular durant el s. XVIII i XIX), actualment poc practicada. Hi haurà 6 categories organitzades per les edats dels jugadors: Infantil, (persones amb un màxim de 14 anys); Cadet (edats compreses entre 14 i 16 anys); Juvenil (de 16 a 19 anys); Sénior (podrà participar qualsevol jugador, independentment de l’edat); Veterans A (entre 40 i 59 anys) i Veterans B (60 o més anys). Els equips estaran composts per parelles, amb la possibilitat d’afegir reserves.

Publicado en Actualitat, Esports.