LA PROGRAMACIÓ CULTURAL D’ONDARA COMMEMORARÀ A L’ABRIL EL MES DEL LLIBRE AMB DIVERSES INICIATIVES RELACIONADES AMB LA LECTURA

af_prg_cultura_abril_2018_A3

Encontre amb els primers lectors, presentacions literàries, reconeixement als més lectors de la Biblioteca, i com a novetat “trueque” de llibres i gimcana “En busca d’un llibre”

Ondara, 28.03.18. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, commemora a l’abril el Mes del Llibre amb una programació que comptarà amb diversos actes per a públic de totes les edats. Una programació que se centra en el llibre com a protagonista, i que comptarà amb distintes activitats que versaran sobre els llibres i la lectura, tant per a xiquets i xiquetes com per a adults. Amb la celebració d’aquestes activitats, des de la Regidoria de Cultura es pretén acostar la Biblioteca d’Ondara a tots els veïns i veïnes d’Ondara.

Enguany, com a novetat, durant la setmana del 23 d’abril (coincidint amb l’efemèride del Dia del Llibre) tindrà lloc la campanya “Agafa un llibre, deixa’n un altre”, que funcionarà com un “trueque” de llibres a la Casa de Cultura. A més, i per als escolars, del dilluns 23 al divendres 27 d’abril es desenvoluparà per tot el poble la gimcana “En busca d’un llibre”, de què es donarà informació al Col·legi Sanchis Guarner.

plaza mayor (2)

Aquestes iniciatives es vindran a sumar a altres propostes que impulsa tradicionalment la Regidoria de Cultura durant el mes d’abril amb motiu del Dia del Llibre. El dimecres 18 d’abril a les 19:30 hores tindrà lloc el reconeixement als més lectors de la Biblioteca Municipal. Des de la Regidoria de Cultura es lliurarà un diploma i un obsequi als més lectors de la Biblioteca “Enric Valor” de la temporada 2017-2018, veïns/veïnes d’Ondara. Amb aquesta iniciativa, que estarà dividida en categories (infantil-juvenil i adults), es pretén felicitar aquelles persones que han resultat més actives en matèria de lectura, premiar el seu hàbit lector i fomentar la lectura entre la població. Després del lliurament de diplomes, tindrà lloc a la Sala d’Actes la presentació del llibre de poesia “El eje de la luz” a càrrec de José Iniesta Maestro, amb introducció del poeta i filòsof Héctor Solsona.

af_prg_cultura_abril_2018_davant af_prg_cultura_abril_2018_darrere

Quant a les presentacions literàries, el divendres 13 d’abril a les 20 hores es presentaran en la Casa de Cultura els últims llibres de Francisco Cejudo, “Anotaciones aforísticas” i “Las estampas del tiempo”, acompanyat per Concha Ballester a la guitarra. La celebració del Mes del Llibre continuarà el dimarts 17 d’abril amb la presentació del llibre “Diània Terra Nostra” de l’escriptor Just I. Sellés, amb un preludi musical del cantautor Andreu Valor, que avançarà temes del seu pròxim disc.

El dimecres 25 d’abril a les 17:30 hores tindrà lloc a la Plaça Major l’Encontre amb els primers lectors, i des de la Regidoria de Cultura es lliurarà un llibre en valencià a tots els xiquets i xiquetes d’Ondara que compleixen sis anys enguany 2018. La celebració es completarà, a continuació, amb una nova sessió de l’Hora del Conte a càrrec de Monipoppins amb l’obra “Artur i Clementina”. Aquesta serà l’última de les sessions del cicle L’Hora del Conte d’aquest mes d’abril, que comptarà a més amb altres dues sessions, els dimecres a les 18 hores a la Biblioteca; l’11 d’abril (a càrrec de Josep Sivera, Naiara Bañuls i Maria Hernández, alumnes de 5è del Col·legi Sanchis Guarner), i el 18 d’abril (a càrrec dels alumnes de 2n cicle d’infantil de l’IES Xebic, que oferiran un teatre d’ombres).

Més propostes culturals per al mes d’abril

El diumenge 15 d’abril, arriben els Premis Ocell a l’Auditori Municipal d’Ondara, amb la representació del teatre “Pels Pèls”. Serà a les 19 hores i el donatiu per les entrades serà de 15 euros (venda d’entrades al Cafè Sendra i a l’Associació Cultural Ocell 639893972).

La programació cultural d’Ondara per a abril també compta, en l’apartat expositiu, amb dues mostres; una de pintura en seda i una altra de fotografia. Del 6 al 30 d’abril es pot visitar a la Casa de Cultura l’exposició de pintura en seda “ALMAgro en el alma…” d’Ana Maria Almagro (inauguració el divendres 6 d’abril a les 20 hores). I del 12 al 20 d’abril, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “No em toques el Whatsapp”.

A més, recordar que Ondara acollirà, el divendres 20 d’abril a les 19 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, la conferència solidària “Amb Ahumor; Tú Bien…Tu Vida Mejor”, impartida per Alonso Pulido, a benefici d’AMARAC (Associació de la Marina Alta per al Recolzament de les Altes Capacitats).

Publicado en Actualitat, Cultura.