ONDARA CELEBRA EL III GEGANT A SEGÀRIA L’1 D’ABRIL

Música, naturalesa, activitats familiars i gastronomia es donaran cita a Segària l’1 d’abril, Diumenge de Pasqua

Ondara, 06.03.18. Ondara viurà novament unes vacances de Pasqua amb activitats musicals en plena naturalesa, amb la celebració del tercer festival Gegant, el diumenge 1 d’abril (Diumenge de Pasqua), que estarà organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Un esdeveniment que consolida l’aposta iniciada en 2016, i que ha sigut presentat aquest matí a Segària per la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual; la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i Mark Dasousa, representant d’Atòmic Studios. Els organitzadors han volgut animar al públic a què es reserve novament la Pasqua i acudisca a gaudir del III Gegant, que oferirà propostes per a totes les edats.

presentacio gegant 1

El III Gegant a Segària (que se celebra de 10 a 20 hores) oferirà l’oportunitat de gaudir d’una Pasqua musical, amb activitats diverses, i en la Serra de Segària. Per tercer any consecutiu, i després del gran èxit de les dues primeres edicions, les actuacions musicals es combinaran amb la naturalesa, les activitats per a xiquets i xiquetes, i la gastronomia de les “foodtrucks”. El III Gegant serà un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada i propostes dirigides a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària. Una de les principals novetats de 2018 és el concert de Ramonets, dirigit a públic infantil. Una altra de les novetats, segons ha confirmat Raquel Mengual, és l’habilitació de noves zones d’aparcament més pròximes a l’àrea de concerts.

Quant als grups musicals que actuaran en la tercera edició del Gegant, segons ha explicat Mark Dasousa, tocaran durant tota la jornada sis grups musicals. El cap de cartell és Cycle (un grup de Madrid amb una gran trajectòria en el món de l’indie-rock i l’indie electrònic, que presentarà en el Gegant el seu nou disc “Electrik”); també actuaran Ramonets (grup valencià que fa versions en valencià de cançons de The Ramones, dirigit al públic infantil); Nasanov (grup de València d’indie-pop que recorda grups com Two Door Cinema Club i que en els últims mesos està entrant amb força en el panorama indie valencià i espanyol); Solar (grup d’Ondara d’indiepop liderat per Mark Dasousa i Mari Bas que també aprofitaran el festival per a presentar el seu nou disc «La Resistencia»); Tremp (grup de Gata de Gorgos que ja va participar en la primera edició del Festival Gegant, que es mou entre l’indie rock, el grunge i el rock de garatge i que han tingut èxit amb el seu disc Zaindu) i Junior Mackenzie (de Castelló, és un dels màxims exponents valencians del so folk nord-americà).

af_2_Cartell_gegant 2018

Una proposta musical molt variada, de diferents estils, i en diferents idiomes; valencià, castellà i anglès; amb concerts que començaran a les 11 hores (actuarà en primer lloc Ramonets) i es prolongaran fins les 20 hores. A això s’afegirà l’actuació de DJ’s; La Roca i La Cosa Nostra. També la Batukada Ondarattack estarà al Gegant, amenitzant la jornada.

Junt amb aquestes propostes musicals, per al públic infantil hi haurà diferents animacions durant tot el dia, tant al matí com a la vesprada; una ludoteca a càrrec de pedagogs, amb zona coberta en la que s’oferiran tallers i jocs per a xiquets i xiquetes menors de 12 anys; també s’oferiran un total de 15 jocs tradicionals gegants (3 més que l’any passat), així com diversos tipus de tallers i activitats per a xiquets i xiquetes (Ondarattack i Larouch realitzaran un taller de tambors reciclats i una demostració). Quant a l’oferta gastronòmica, les foodtrucks oferiran diferents propostes culinàries, i a més, hi haurà servei de barra. Enguany, segons ha confirmat Mar Chesa, s’incrementa el número de foodtrucks, amb cinc dedicades a productes salats i una de dolços i gelats.

La ubicació del públic i la barra serà en el camp de tir, mentre que en la zona de baix estaran els jocs i tallers, foodtrucks, i estands participants. Hi haurà zona de pic-nic amb taules, cadires i ombres. Des de l’organització s’ha indicat que enguany s’incrementaran les zones d’ombres, atenent a les peticions dels assistents de l’any passat. El III Gegant comptarà a més amb estands muntats per comerços locals, amb la col·laboració d’ACO (participen Màxima Bikes, MondVerd, Larouch i MamiQueXulo). A tot això cal sumar la possibilitat de gaudir d’un dia en la muntanya de Segària, que disposa de diferents rutes de senderisme homologades, així com d’un Alberg Municipal.

Hi haurà diverses zones d’aparcament habilitades per a accedir al parc públic de Segària; de fet, es van a habilitar més zones d’aparcament i més pròximes al recinte que l’any passat (el pàrquing tindrà un preu de 5 euros per vehicle durant tot el dia). L’organització també posarà a disposició dels assistents un servei d’autobús gratuït amb eixida des de l’aparcament enfront del MasyMas, que realitzarà més viatges i també farà parades en les zones habilitades d’aparcament. No obstant això, des de l’organització s’emplaça als assistents a què acudisquen també caminant, atès que és un passeig fins a la muntanya de a penes 3 quilòmetres des del poble.

Publicado en Actualitat, Cultura.