El ple dóna compte de la liquidació del pressupost de 2017 i aprova el Pla d’Igualtat del personal de l’Ajuntament; el Reglament de l’Escoleta; i l’adhesió a la declaració institucional de la Diputació amb motiu del 25N
Ondara, 23.02.18. En la sessió plenària ordinària de l’Ajuntament d’Ondara celebrada ahir, es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, i PP) la permuta de distints béns municipals amb la finca del carrer Picasso núm. 9 de les germanes Miralles Pastor. Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament d’Ondara adquireix aquesta finca, que actualment està inacabada, amb la intenció de destinar l’immoble per a crear un espai per a jóvens, la “Llar juvenil”, segons va informar l’Alcalde, José Ramiro. Les germanes Miralles Pastor estan d’acord a alienar la dita finca, permutant-la per les següents propietats municipals: una vivenda dúplex en el carrer Tossals; un local comercial en planta baixa en el carrer Parri; una plaça de garatge en edifici en el carrer Verge de la Soledat; i dues places de garatge en el C.C El Prado, més el pagament en efectiu de la diferència del valor entre les propietats a permutar. Sent el valor de la finca de les germanes Miralles Pastor de 163.583 euros, i el dels immobles de propietat municipal de 125.548 euros. Per tant, l’Ajuntament d’Ondara entregarà a les germanes Miralles Pastor una quantitat en metàl·lic de 38.035 euros. Aquest acord de permuta va ser aprovat ahir per unanimitat en la sessió plenària, començant així les tramitacions per a aconseguir tenir a punt la primera fase de les obres de la “Llar juvenil” abans de finals de 2018.
En el ple d’anit també es va donar compte de la liquidació del pressupost general de l’Ajuntament d’Ondara de l’exercici 2017, que se salda amb un romanent de tresoreria positiva per a despeses generals de 1.577.104 euros, segons va informar el Secretari-Interventor Municipal, Juan Noguera. La liquidació del pressupost general de 2017 compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària en temes de capacitat de finançament; compleix la Llei 2/2012 d’Estabilitat Pressupostària i la regla del gasto.
D’altra banda, en la sessió plenària es va aprovar per unanimitat el Pla d’Igualtat entre dones i homes del personal empleat al servei de l’Ajuntament. El pla d’Igualtat va ser presentat per la Regidora de Personal, Raquel López.
Es tracta d’un conjunt de mesures, adoptades després de fer un diagnòstic de situació, encaminades a aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i a eliminar la discriminació per raó de sexe. Fixen els objectius concrets d’igualtat, les estratègies i les pràctiques que s’han d’adoptar per a la seua consecució. El pla preveu accions dins de les matèries d’accés a l’ocupació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, o ordenació del temps de treball, amb el propòsit d’afavorir la Igualtat. El document aprovat en el ple és una aposta decidida, per part de l’Ajuntament d’Ondara, per a fixar les bases d’un canvi real, transformador i generador de noves maneres de fer, igualitàries i basades en el respecte mutu entre dones i homes, en tots els àmbits de funcionament intern de l’Ajuntament. L’aprovació del pla d’igualtat del personal al servei de l’Ajuntament va ser negociat i dictaminat favorablement per part de la Mesa General de Negociació del 12 de febrer de 2018, en la que es va arribar a un acord entre la part representativa de la Corporació i la representació sindical dels treballadors i treballadores municipals.
També es va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups polítics (PP, PSPV i Compromís) el nou Reglament de l’Escoleta Infantil Municipal. Segons va indicar la Regidora d’Educació, Mar Chesa, el reglament permetrà adaptar el servei que es presta des de l’Escoleta Infantil Municipal d’Ondara a les actuals necessitats de les famílies usuàries, i, per a la seua elaboració, s’ha comptat la participació ciutadana i de les famílies, així com amb l’assessorament de tècnics, i la implicació de la Regidoria, l’empresa municipal i l’Alcaldia, havent-se redactat un Reglament complet i innovador, segons va dir.
Entre altres coses, el Reglament arreplega que l’Escoleta seguirà el calendari laboral en lloc de l’escolar; tindrà un horari de 8 a 18 hores, i es facilitarà l’adaptació del nou alumnat del centre (“escoles obertes”, amb l’acompanyament de les famílies), així com la lactància materna. Al Reglament, a més, ha quedat definit que la inscripció en el primer any garanteix la plaça el segon. Respecte del menjador, s’ha detallat la seua capacitat màxima (25), especificant la possibilitat d’establir dos torns si la demanda ho requereix, de manera que sempre es podrà donar resposta a les necessitats de les famílies. Atenent als criteris de baremació, s’ha inclòs la situació acreditada de família monoparental, que rebrà puntuació en el cas que el nombre de matrícules siga superior al de places autoritzades. En el cas de desempat, el primer criteri a aplicar serà la vinculació dels progenitors amb el municipi, o siga que es prioritza que el servei de l’Escoleta es destine per a la gent del poble.
Així mateix, el ple va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups polítics, la moció d’adhesió a la declaració institucional de la Diputació d’Alacant amb motiu de la commemoració del 25 de novembre com a Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que va ser exposada per la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, i en la que se subscriu l’adhesió de la Diputació al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. També per unanimitat va ser aprovada la moció amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.