ONDARA TRAU A LICITACIÓ LA GESTIÓ DE L’ALBERG MUNICIPAL DEL PARC PÚBLIC SEGÀRIA

L’objectiu és que particulars es facen càrrec de la gestió de forma més professional i especialitzada, per a dinamitzar la gestió i millorar el servei

Ondara, 19.02.18. L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat en la Junta de Govern Local la contractació de la gestió de l’alberg municipal del parc públic Segària. En la seu electrònica de l’Ajuntament, en el Perfil del Contractant, es pot consultar tota la documentació (plec administratiu, inventari d’albergs i pla de l’àrea de concessió). https://ondara.sedelectronica.es/?x=zzzyRC8z*tC71-foJsLcjg .

AREA CONCESSIO_01 ALBERGUES 2

Les ofertes es presentaran a l’Ajuntament d’Ondara (Plaça del Convent núm. 2), en horari d’atenció al públic, dins del termini de setze dies naturals comptats a partir de l’endemà al de publicació de l’anunci de licitació en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant.

L’objecte del contracte és la gestió de l’Alberg Municipal de Segària, ubicat al Paratge Natural Municipal Segària d’Ondara. En la dita gestió s’inclou la prestació de serveis d’allotjament als usuaris, així com l’organització d’activitats i esdeveniments turístics, lúdics, d’oci, mediambientals o educatius que estiguen en consonància amb les característiques de les instal·lacions i el seu entorn natural. La necessitat administrativa a satisfer amb el present contracte consisteix a “oferir un servei de qualitat als usuaris de l’alberg durant la seua estada en el mateix mitjançant la promoció d’una sèrie d’activitats relacionades amb la naturalesa, el turisme rural i altres d’anàlogues que es consideren d’interès, fomentant-se d’aquesta manera un contacte respectuós amb la naturalesa i el medi ambient, una adequada utilització de l’oci i el temps lliure, la convivència social i l’intercanvi cultural” segons consta en el plec administratiu.

Segons ha argumentat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, la necessitat de contractació de la gestió de l’alberg municipal del parc públic Segària sorgeix perquè “per a dinamitzar la gestió i millorar el servei convindria que la iniciativa de particulars es faça càrrec de dita gestió de forma més professional i especialitzada”. També “convindria que qui es faça càrrec de la gestió, propose i implemente les millores necessàries per a impulsar aquest servei, fent les inversions que siguen adequades”, afegint que “la gestió indirecta proposta permetrà alliberar als serveis administratius d’aquesta tasca, si bé no es fa per motius econòmics, o per a recaptar ingressos, sinó per a potenciar aquest espai públic i dotar-lo d’una millor gestió, més enfocada en el turisme, el coneixement del medi ambient, la pràctica dels esport vinculats amb la naturalesa i l’aire lliure, etc”. D’ací que “tindrà més importància que els possibles licitadors presenten una memòria de gestió atractiva des del punt de vista turístic, esportiu, de coneixements i gaudi de la naturalesa i, per descomptat, respectuós amb el medi ambient”.

Quant a les condicions, es tracta d’un contracte administratiu especial de gestió de servei, d’adjudicació mitjançant procediment obert amb publicitat, sent el cànon anual mínim de 120 euros, amb una duració de 2 anys (amb possibilitat de dues pròrrogues d’un any cadascuna). Respecte als criteris d’adjudicació, es valorarà fins amb 50 punts el projecte de gestió del servei que atenga determinats objectius; fins amb 20 punts el preu (no sent un aspecte rellevant, ja que ha de primar la qualitat del projecte de gestió i les possibles millores a les instal·lacions); i fins amb 30 punts es valoraran les millores quantificables econòmicament (millores en ampliació o millora d’equipament del servei o instal·lacions).

La Junta de Govern Local va aprovar el passat 12 de febrer l’expedient de contractació, el plec de clàusules administratives particulars i l’Inventari Valorat dels Elements adscrits en l’Alberg de Segària, així com la seua publicació corresponent al BOPA i al Perfil del Contractant.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.