EL PRADO ACULL “TRIDIMENSIONALITAT III” DEL 2 AL 18 DE FEBRER 2018

CARTELL TRIDIMENSIONALITAT III

  • L’edifici tornarà a albergar noves instal·lacions d’art contemporani, a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2018

  • Trini Reyes” serà el nou nom del Centre Social d’Ondara

Ondara. 29.01.18. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una completa programació per al mes de febrer, en la que destaca especialment l’exposició “Tridimensionalitat III”; una proposta artística contemporània que, per tercer any consecutiu, prendrà com a escenari el Prado, consolidant-se com una mostra de referència dins de les arts plàstiques en la comarca. Atenent a les excepcionals condicions del Prado per a albergar instal·lacions d’art contemporani, es repeteix aquesta ubicació amb una nova edició de l’exposició, que va tindre un gran èxit en les seues edicions de 2016 i 2017.

La Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, ha explicat que el Prado tornarà a ser una plataforma per a l’exhibició de diverses propostes i instal·lacions d’art contemporani a càrrec d’artistes de la comarca, que podran ser visitades en aquesta tercera edició durant tres caps de setmana, del 2 al 18 de febrer. La mostra s’inaugurarà aquest divendres 2 de febrer a les 20 hores. Es podrà visitar en el Prado els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Tridimensionalitat III anirà a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2018, i comptarà amb les instal·lacions artístiques de Conchi García, Osvaldo Sánchez, Mariví Puigcerver, M.ª José Cholbi, Mari Marí, Joan Roselló, Manuela Pazkowsky, Mar Fornés, Pep Aguilar, Ana Climent i Mónica G. Candela.

Trini Reyes: nou nom per al Centre Social d’Ondara

D’altra banda, en la programació cultural del mes de febrer d’Ondara, destaca aquest dissabte 3 de febrer la inauguració en el Centre Social del nou espai expositiu Trini Reyes; de manera que, a partir d’ara, l’edifici del Centre Social d’Ondara adquirirà el nom de Trini Reyes. Per aquest motiu, s’han col·locat diverses imatges de l’artista per tot l’edifici. L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les 18:30 hores, i comptarà amb la presència de Trini Reyes (Nascuda a Nova York i filla d’ondarencs, va ser una ballarina de gran reconeixement als Estats Units, Cuba i Puerto Rico). Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix arran de l’aprovació en el ple de setembre de 2017, de la proposta de reconeixement en el nomenament d’espais municipals a fills i filles del poble, a proposta de l’Associació Cultural Ocell, per a incorporar a la quotidianitat de la vida diària els noms d’aquells fills i filles d’Ondara, lligant-los a edificis amb un ús que tinguen un cert paral·lelisme amb la seua activitat professional o aquella que els va fer mereixedors d’aquest reconeixement.

Quant a altres propostes culturals per a aquest mes de febrer, el cicle “L’hora del conte” tindrà 4 noves sessions; els dimecres 7, 14, 21 i 28 a les 18 hores, a càrrec de Pedro Gil; Maria Clara; Núria Roselló i Maite Bonet; i l’última de les sessions a càrrec de Monippopins.

El diumenge 11 de febrer s’oferirà a les 20 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara el teatre “La Crianza” presentat per Àgora Gestió Cultural; una obra dirigida a públic adult amb entrada gratuïta. El divendres 16 de febrer es presentarà a les 20 hores en la Casa de Cultura el poemari “Estocolm” i el llibre-disc “Joan Fuster recitable” de Josep Vicent Cabrera, amb introducció a càrrec de l’escriptor Jovi Lozano-Seser.

El dissabte 24 de febrer tindrà lloc a les 20:30 hores a la Casa de Cultura el recital presentació del segon Premi de Composició per a dolçaina i piano “Festacarrer”, amb la interpretació de Josep Alemany (dolçaina) i David González (piano). I el diumenge 25 de febrer està programada l’eixida per a acompanyar a la Unió Musical d’Ondara a Alacant al seu concert, i visitar el castell de Santa Bàrbara. La inscripció es pot efectuar a la Casa de Cultura fins al 19 de febrer (5 euros de fiança per a la reserva).

A més, la Regidoria de Serveis Socials d’Ondara, oferirà el dimecres 7 de febrer a les 18 hores en la Casa de Cultura la Xarrada Taller “Control de l’estrès” a càrrec de Beatriz Deltell Padilla.

Publicado en Actualitat, Cultura.