CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – 16-17 DESEMBRE 2017

20171216_133548 20171216_132036

 

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – 16-17 DESEMBRE 2017

ALEVINS

ALEVÍ FEMENÍ :

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 17-50 PEDREGUER

Aquest dissabte les alevines van jugar el partit front les primeres classificades de la lligueta on no pogueren fer molt davant un conjunt molt millor en tots els aspectes.

El partit va començar molt igualat amb cistelles tant de les nostres jugadores com les del Pedreguer però amb un joc poc vistós. Va ser en l’inici del segon quart on les jugadores del Pedreguer prengueren força i es distanciaren en el marcador fent una defensa molt bona i correguent molt, agafant a les nostres en situacions d’inferioritat. A la mitja part el marcador era molt abultat i les nostres no van poder fer més. Es va notar l’absència de dues de les nostres millors jugadores que encara que no hagueren fet res per guanyar sí que el marcador no haguera sigut tant abultat.

ALEVÍ MASCULÍ B: ALEVÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 22 – 28 EEM EL VERGER

El passat dissabte l’equip aleví masculí B va disputar l’últim partit de lliga de la primera volta en el pavelló, front a l’equip de la localitat veïna, El Verger. El partit va començar molt igualat degut a bones defenses i un joc basat principalment en transicions ràpides per part dels nostres. No obstant, als últims quarts es va notar la superioritat física de l’equip rival que aconseguiren una xicoteta avantatja en els últims moments arribant a un marcador final de 22-28. Felicitar als nostres joves jugadors i donar ànims per a continuar aprenent després de les vacances nadalenques.

WhatsApp Image 2017-12-19 at 14.04.24

ALEVÍ MASCULÍ A

Doble jornada per a l’aleví masculí A i doble victòria de molt de mèrit d’aquest equip.

CB JOVENTUT XÀBIA 67-69 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Divendres de vesprada ens desplaçarem fins Xàbia per jugar el partit avançat de l’última jornada. El partit es presentava igualat i amb ganes de fer un bon partit per la dolorosa derrota davant aquest equip en casa perdent d’un punt. Però l’inici fou tot el contrari. Els nostres eixiren sense intensitat, molt permissius en defensa deixant anotant fàcil en contraatacs i tirs lliurats i en atac en idees poc clares, arribant al descans en la màxima diferència en contra de menys 25 punts.

Però, a partir d’ací, el guió de la segona part fou totalment diferent. Els nostres apretaren en defensa i en atac van tenir les idees més clares, a més de tancar millor el rebot i poder córrer. Degut a la defensa plantejada pel Xàbia, defenent en la seua pista i els cinc jugadors dins de la zona, els nostres els costava atacar 1×1 ja que es topaven contínuament amb 2-3 jugadors rivals, el que feia molt difícil penetrar a cistella, per tant ens quedava córrer i estar encertats en el llançament exterior. A falta d’1’’, dos tirs lliures ens va permetre forçar la pròrroga, la qual va ser un intercanvi de cistelles i amb un tir a la desesperada de l’equip local que va estar molt lluny de ser cistella, arribant fins el marcador final del partit dos punts per damunt.

A la fi, victòria amb dues cares durant el partit, on haurem de treballar en els aspectes que més ens han costat dur a terme, però ens quedem amb el caràcter tret en la segona part del partit per aquest equip i el confiar i no donar mai el partit per perdut.

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 67-66 AYTO DE BENISSA A

Segon partit del cap de setmana i en menys de 24h. En aquesta ocasió jugàvem davant el líder de la lliga i invicte fins el moment, per tant de segur que seria un partit complicat i disputat. L’objectiu del mateix era millorar la imatge del partit d’anada i competir el millor possible.

A pesar de l’esforç del partit del dia anterior, els nostres eixiren amb moltes ganes i dominant el partit arribant als huit punts de diferència al finalitzar la primera meitat. Els nostres estaven mostrant un bon joc i amb bona defensa deixant l’equip rival en tan sols 21 punts al descans.

A la segona part, continuà l’intercanvi de cistelles per ambdós equips amb un quart sisè on l’equip visitant retallà la diferència i ficant-se a quatre punts i en el següent capgirant el marcador amb un punt per dalt dels nostres. Però a pesar del cansament en les cames per part dels d’Ondara, aquest equip té un caràcter espectacular i no es rendiren en cap moment, sabedors que es podia guanyar o perdre el partit, però que havien d’estar orgullosos del treball i l’esforç realitzat fins el moment. Amb això, l’últim sisè remuntaren el partit fins l’empat i amb 8’’ per finalitzar l’equip rival fallà el tir de la victòria portant el partit a la pròrroga. En aquesta, l’equip rival es distancià en el marcador fins els 6 punts de diferència a falta 1’:30’’. Però, a l’igual que en l’últim quart, aquest equip no es rendeix, van confiar en ells mateixos i amb una altra mostra de caràcter espectacular van capgirar el marcador fins guanyar-lo per un punt de diferència i esclatant d’alegria.

Orgullós d’aquest equip es poc, on una vegada més tornen a donar una imatge molt bona i fent disfrutar amb un partidàs i una més que merescuda victòria, certificant l’ascens de categoria per a la següent fase.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 50- 10 PEGO

Bona victòria de les nostres infantils davant un equip de Pego que no va fer massa per endur-se la victòria. Les nostres infantils començaren amb una bona defensa pressionant a tot el camp que ofegà a les jugadores del Pego fent un parcial en el primer quart de 15-0. Va ser abans de la mitja part quan les nostres van tancar l’acta per una diferència de més de 40 punts amb un joc molt directe i encertat. Aquest partit ens va aprofitar per fer un entreno de qualitat davant el proper partit davant Gandia on ens jugarem la segona plaça.

CADET MASCULÍ

CADET MASCULÍ A: LUCENTUM ALACANT A 73- 48 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El diumenge pel matí el cadet A matinà per viatjar al Centre de Tecnificació d´Alacant amb la tranquil·litat de portar els deures fets i la classificació aconseguida.

Malauradament, el Lucentum d´Alacant es mostrà superior als nostres en tot moment tan en defensa com en atac. Als nostres els costà entrar en el partit i els alacantins aconseguiren un parcial d´11-0 en els primers minuts. El primer quart acabà amb un 13-6 i l´esperança que els d´Ondara es despertaren a temps.

Al començament del segon quart se van veure els millors minuts dels ondarencs que remuntaren i igualaren el partit 15-14 però en eixe moment que pareixia indicar que veuríem un partit anivellat fins al final, els nostres tornaren a relaxar-se i encaixaren un parcial de 15-2 que feu molt de mal, arribant al descans 31-16.

El Lucentum demostrà que havia agafat notes dels punts forts del nostre equip i realitzà una defensa molt efectiva sobre Jordi Ruiz que no el deixà brillar com de costum i, a més, els d´Ondara no estigueren gens encertats en el tir exterior, el factor que els proporcionà la victòria al partit d´anada.

Al final, derrota clara i sense excuses dels d´Ondara que no embruta per a res la gran primera fase de la lliga i la classificació per a la Lliga Preferent que començarà a Gener.

CADET B:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 53 – 12 CADET MASCULÍ CB PEGO

El passat dimecres els nostres cadets competiren contra un Pego que ha millorat molt des de principi de temporada.

Durant els minuts inicials de l’encontre, els ondarencs, molt concentrats en el joc, aconseguiren marcar la diferència sent molt durs en defensa i entrant a cistella amb molta decisió. Casi tots els rebots defensius acabaren en contra-atacs per part dels locals que apretaven defensivament des de mig camp al rival i dificultaven les tasques ofensives dels pegolins, als quals els costava molt anotar.

Un gran partit dels nostres que els anima per a jugar l’últim partit de la fase front al Dénia la pròxima jornada.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

C.B. PEDREGUER 61- 34 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El dilluns les nostres xiques es desplaçaren fins la localitat veïna de Pedreguer per a disputar l’últim partit de la primera lliga. El partit es platejava complicat des d’un principi degut a les nombroses baixes de l’equip, anant a jugar amb 8 jugadores. No obstant, les nostres eixiren amb moltes ganes de competir , i així ho demostraren als primers quarts amb una defensa individual per part de les nostres que aconseguiren posar en problemes a l’equip rival. Però, per altra banda l’equip rival va plantejar una defensa zonal que les nostres tingueren prou dificultats per a atacar i aconseguir cistelles fàcils. També destacar que la falta física per part de les nostres va provocar que finalment les de Pedreguer s’allunyaren en el marcador arribant al resultat final de 61-34. Animar a les nostres jugadores per als pròxims partits del següent any i per a que continuen lluitant per a aconseguir més victòries.

JUNIOR MASCULÍ:

Doble jornada per al junior masculí i doble derrota.

ESET ONTINYENT 67 – 42 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Aquest va ser el primer partit del cap de setmana, un partit en principi menys complicat que el de la passada jornada, però no va ser així.

Els nostres començaren molt bé aconseguint els rebots en defensa, siguent molt actiu i intensos, el problema va ser la falta d’encert en atac, finalitzant el primer quart 11 a 8.

El partit continuava igualat en el segon quart fins al minut 6, on després d’un triple dels ondarencs, els locals començaren a presionar i a anotar amb facilitat acabant el quart 36 a 18.

Com en tots els partits de la temporada, els juniors tenen eixe moment de falta d’actitud i baixaren la intensitat provocant una gran diferència en el marcador.

La segona part del partit va estar igualada i controlada pels locals que no perderen l’avantatge i col·locaren una defensa en zona en l’últim quart per a assegurar-se els rebots.

CD SAN PEDRO MOIXENT 117 – 24 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

En aquest encontre disputat diumenge en Moixent a les 12h del migdia, una temperatura de 4º i amb tan sols 7 membres de l’equip, els nostres es marcaren un objectiu clau: defendre i intentar disfrutar.

A pesar de que els nostres es col·locaren en zona 2-3 al llarg dels tres primers quarts, els rivals arrasaven defensivament amb una pressió a tota la pista i anul·lant per complet l’atac dels ondarencs que sols aconseguiren anotar amb tirs lliures durant la primera part del partit.

La part positiva del partit va vindre quan es canvià la defensa a individual, una estratègia arriscada degut a que molt jugadors estaven carregats amb 4 faltes personals, però així i tot, es milloraren els resultats aconseguint tan sols 16 punts dels locals i 8 dels nostres.

Publicado en Esports.