L’obra F (El llibre de les cares) de Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia’

premi Jovi Lozano-Seser

 

*Nota de premsa i foto: Diputació Provincial d’Alacant*

El Teatre Arniches acollirà el dia 28 de novembre el lliurament del guardó i l’estrena de la peça, amb entrada lliure limitada a l’aforament de la sala

L’obra F (El llibre de les cares) de Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia’

  • Aquest certamen, que impulsa anualment la Diputació d’Alacant, es va crear l’any 2000 i compta amb una dotació de 3.000 euros

  • La història guanyadora gira entorn del sistema comunicatiu que ha irromput en la societat durant els últims anys: les xarxes socials

  • L’autor, natural d’Ondara, és periodista, escriptor, comunicador i compta a favor seu amb destacats guardons del món literari

21-11-17.- L’escriptor alacantí Jovi Lozano–Seser, natural d’Ondara, s’ha alçat amb el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2017’, que convoca anualment la Diputació d’Alacant, amb la seua obra F (El llibre de les cares), un treball que gira entorn del peculiar ecosistema comunicatiu que les xarxes socials han traçat en la societat actual.

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, ha presentat l’obra guanyadora, acompanyat per l’autor de la mateixa, i ha destacat “la rellevància d’aquest premi, creat l’any 2000 i dotat amb 3.000 euros, el principal objectiu del qual és fomentar i impulsar el teatre en llengua valenciana”. Per la seua banda, l’escriptor ha assenyalat el fet de que aquest certamen dinamitza i posa en valor l’escena teatral, incentivant i animant a la creació de texts.

IMG_0017IMG_0012

L’obra s’estrenarà el proper dimarts 28 de novembre a les 20:00 hores al Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. La companyia Tarannà Teatre serà l’encarregada de portar la peça a escena i durant la jornada també es lliurarà el premi a Lozano-Seser. En aquesta edició han concorregut un total de 12 treballs, fet que, segons el diputat, testifica la “bona salut de què gaudeix aquest premi que edició rere edició manté un destacat nivell, tant en qualitat com en nombre d’obres presentades”.

D’altra banda, Asencio ha presentat l’edició de les dues últimes obres guanyadores d’aquest certamen, concretament Arruïnats (2015) d’Héctor Beltrán i Truc o tracte (2016) d’Orland Verdú. La publicació bianual dels treballs guanyadors forma part del premi i en aquest cas s’han editat mil exemplars de cadascuna de les peces que es distribuiran en llibreries i altres punts de venda.

Jovi Lozano-Seser

Lozano-Seser, periodista, escriptor i comunicador, va debutar en el panorama literari fa set anys amb Sis Contes i una novel·la incerta i Efectes Secundaris, Premi Soler i Estruch 2010. Des de llavors s’ha endinsat a més en la novel·la, Una història de ficció (2014), i en la mescla de gèneres amb Últimes existències (2012), on ha obtingut destacats reconeixements com el Premi Ciutat de València 2011. Precisament l’exploració de llenguatges creatius li va portar fins a altres disciplines com el cine, el documental o el teatre.

*Nota de premsa i foto: Diputació Provincial d’Alacant*

 

Publicado en Associacions.