ONDARA IMPULSA UNA CAMPANYA DEMANDANT UN COMPORTAMENT CÍVIC DE LA CIUTADANIA EN L’ARREPLEGADA DE FEM

S’estan retolant els contenidors amb missatges en què s’insta a complir les ordenances per a millorar el servei

contenidors rotulats (5)rotulant contenidors (1)

Ondara, 15.09.17. L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal SINMA, la Regidoria de Serveis, i el departament de Policia Local, ha impulsat una campanya de conscienciació cívica entre la ciutadania amb l’objectiu de poder millorar la prestació del servei d’arreplegada de fem i fer complir les ordenances. La campanya i els seus materials han sigut presentats a l’Ajuntament per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; el Regidor de Serveis, Pere Picornell, i el cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano.

campanya civica contenidors

Dins d’aquesta iniciativa, s’està procedint a retolar novament tots els contenidors d’Ondara, tant els de recollida selectiva (orgànics, paper i cartó, envasos, vidre) com els contenidors verds de residus orgànics, amb uns nous missatges dissenyats específicament. L’objectiu és acostar aquests missatges a la ciutadania, perquè els tinguen presents a l’hora de depositar el fem. Junt amb la retolació dels contenidors, es durà a terme la campanya també a través de falques per a difondre aquests missatges en l’emissora de ràdio municipal, La Veu d’Ondara.

Els missatges amb què s’estan retolant els contenidors fan insistència, d’una banda, en la necessitat de respectar l’horari per a depositar els residus orgànics (a l’estiu, de 20 a 24 hores, i a l’hivern, de 18 a 24 hores). També aporten consells per a la millorar la recollida selectiva (aprofitar l’espai en plegar i compactar envasos; llevar els taps o xapes dels vidres; o plegar i compactar les caixes en el cas del paper i cartó). El fem s’ha de depositar en els contenidors en bosses, com es recorda des de SINMA.

contenidors rotulats (1)contenidors rotulats (2)

A més, es recalca que està prohibit depositar els residus fora dels contenidors, amb sancions que poden ascendir fins a 600 euros (segons l’ordenança municipal de neteja urbana de 2001). Així mateix, es puntualitza que SINMA ofereix el servei de recollida gratuïta de mobles, electrodomèstics i voluminosos telefonant al 965085045 (en horari de 8 a 15 hores, i des de l’empresa municipal es facilitarà dia i hora en què passarà el servei a retirar els utensilis al lloc concretat), o també es pot acudir directament al Punt de Recollida (carrer Tomás Edison núm. 25 de 7:30 a 13 hores).

rotulant contenidors (2)

El Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, ha demanat la col·laboració ciutadana per a complir la normativa amb l’objectiu de millorar entre tots el servei d’arreplegada de fem que presta l’empresa municipal, així com de mantindre en bones condicions els contenidors i zones annexes.

contenidors rotulats (3)contenidors rotulats (4)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.