MÉS DE 170 PERSONES VAN PARTICIPAR AHIR EN LA POPULAR CAMINADA A SEGÀRIA ORGANITZADA PER LA REGIDORIA D’IGUALTAT

Els actes d’ahir van incloure el teatre “Monòlegs de la vagina” i aquesta setmana continuen les activitats del Mes de la Igualtat amb l’exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” i la lectura dramatitzada “Llegim amb les valencianes”

Ondara, 13.03.17. La Regidoria d’Igualtat d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, va organitzar ahir la tradicional caminada a Segària. Amb un temps primaveral, sol i altes temperatures que acompanyaven a gaudir de l’aire lliure, més 170 persones d’Ondara van participar en la popular caminada a Segària, compartint un matí d’oci i exercici, que els va portar des de la Plaça Major fins al Parc Públic de Segària, a uns 3 quilòmetres de la localitat. Allí van esmorzar, i posteriorment, van tornar a peu a Ondara. A la caminada van assistir persones de totes les edats, xiquetes, xiquets, dones i hòmens, en una jornada en què ho van passar molt bé i que es va desenvolupar amb un ambient distés.

Raquel Mengual ha aprofitat per a insistir en el fet que “cal conscienciar a la ciutadania que cal participar en cada acte reivindicatiu”. La caminada a Segària està inclosa en la programació del “Mes de la Igualtat”, les activitats del qual es desenvolupen durant tot aquest mes de març, coincidint amb la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona.

El cap de setmana es va completar amb una altra proposta: la sessió teatral per a adults “Monòlegs de la vagina”, a càrrec de Desheretats Teatre, que va tindre lloc ahir diumenge a l’Auditori Municipal, i que va comptar amb la presència d’unes 300 persones com a públic. Dirigida i adaptada per Toni Ferre, “Els monòlegs de la vagina” és una obra amb un alt contingut humà i moments profundament emotius. La versió que es va poder presenciar ahir a Ondara està interpretada per tres actrius que es desplegaven per a representar diversos personatges còmics i dramàtics. «Els monòlegs de la vagina» s’ha convertit en l’epicentre d’un moviment mundial que tracta d’esborrar la vergonya que moltes dones senten pel seu cos i la sexualitat, i conscienciar les persones a combatre la violència masclista i els actes de violació contra les dones. Una obra per a adults “sense inhibicions”.

D’altra banda, respecte a les propostes per a aquesta setmana emmarcades en el Mes de la Igualtat, la Regidoria d’Igualtat ha programat del 15 al 29 de març l’exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”; una mostra itinerant sobre les escriptores valencianes, des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat. La inauguració de la mostra comptarà, aquest dimecres 15 de març a les 20 hores, amb la presentació de la lectura dramatitzada de l’exposició “Llegim amb les valencianes” que anirà a càrrec de les comissàries de l’exposició, Manola Roig i Rosa Roig, amb Enric Casado a la guitarra. La mostra es podrà visitar en la Casa de Cultura d’Ondara.

Una altra de les activitats més arrelades del Mes de la Igualtat, i que Ondara acull des de fa ja 16 anys, són les relacionades amb l’art de fer boixets, que se celebraran en aquesta ocasió el diumenge 26 de març. La XVI Exposició de Boixets s’ubicarà en el Prado, igual que el XVI Trobada de Boixets Vila d’Ondara. Des de les 10 fins a les 14 hores es congregaran en el Prado dones vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana.

Publicado en Actualitat, Cultura.