L’associació Intel·ligència Col·lectiva de La Marina Alta dins del projecte #ActivemAICMA enceta unes jornades sobre models i experiències educatives titulada “L’educació que volem”

 

*Nota de premsa enviada per AICMA (Associació d’Intel·ligència Col·lectiva de la Marina Alta) *

 

L’associació Intel·ligència Col·lectiva de La Marina Alta dins del projecte #ActivemAICMA enceta unes jornades sobre models i experiències educatives titulada “L’educació que volem”. Serà el pròxim 10 i 11 de febrer a les 19h es trobaran a la Sala Polivalent Portal del Clot de Xàbia. En una primera taula ens contaran la seua experiència Pepa Guardiola i Mar Chesa. Pepa, coneguda per molts, és mestra de Primària especialista en Ciències Socials i Valencià. I ha exercit durant 39 anys, 33 cursos en el CEIP Port Xàbia, centre en el qual fou directora en al dècada dels vuitanta. Com a escriptora ha publicat més d’una vintena de llibres de Literatura Infantil i Juvenil, així com nombrosos contes i una novel·la per a adults. Té una llarga trajectòria de participacions en moviments socioculturals, humanitaris, sociopolítics, per la defensa dels drets de la dona i el patrimoni històric material i immaterial Valencià. Per la seua banda Mar és mestra especialista en Educació Infantil, també amb l’especialitat de Primària, amb la plaça amb propietat al CEIP L’Arenal de Xàbia. Ha exercit durant 10 anys, 5 dels quals en Catalunya. Actualment està en comissió de serveis al CEIP Sanchis Guarner d’Ondara, perquè compagina també la tasca com a Regidora d’Educació, Formació i Esports a l’Ajuntament d’Ondara.

La jornada enfocada a exposar diferents models educatius comptarà amb Rebeca Diego i Teo San José. Pel que fa a Rebeca és Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València. Màster en Avanços en Investigació i Tractament en Psicopatologia i Salud. Màster en Neurociència i Intel·ligències Múltiples. Formació en Pedagogia Montessori per el International Montessori Institute. A més de sòcia fundadora de Ment i Vida. Ens explicarà el model d’Intel·ligències Múltiples creat per Howard Gardner. Per altra banda tindrem Teo, escultor, art-terapeuta o escriptor del llibres com: “Semillas de Paz. El arte terapéutico que permite pasar: Del miedo a la curiosidad. De la violencia a la Paz.”, “Paseando con Max.” i “La vasija de Barro.” Creador de la Fundació “Semillas de Paz para el Mundo”, per a l’aplicació d’un model educatiu basat en la Confiança Conscient. Creador de diferents tecniques com “Semillas de Paz”  per a acabar amb el bullying o de la tècnica de creixement personal:  “Sanación Holística a través de la arcilla”.

Unes jornades per debatre sobre l’educació i el model educatiu que volem i aprendre d’experts en la matèria.

 

*Nota de premsa enviada per AICMA (Associació d’Intel·ligència Col·lectiva de la Marina Alta) *

Publicado en Associacions.