ONDARA ACOLLIRÀ EL 8 DE GENER EL II CONCURS NACIONAL DE QUINTETS DE METALLS “ONDARALVENT”

El certamen, a què la Regidoria de Cultura ha dotat amb 1.750 euros en premis, comptarà a més amb el premi que concedirà públic

Ondara, 20.12.16. Ondara acollirà el diumenge 8 de gener el II Concurs Nacional de Quintets de Metalls “Ondaralvent”, que se celebrarà a l’Auditori Municipal. Aquest certamen musical, de projecció nacional, està organitzat pel Quintet de Metalls Al Vent (QMAV), i per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de Consolat de Mar. El termini d’inscripció per als participants estarà obert fins al dia 1 de gener.

El desenvolupament del concurs serà semblant al de la primera edició (celebrada al gener de 2014). No obstant això, hi hauran alguns canvis ressenyables, com és l’increment del primer premi, amb un concert a celebrar posteriorment, amb un catxé semblant al premi en metàl·lic. També al tribunal hi haurà canvis, reduint-se el número a tres membres presidits pel trompetista de Spanish Brass, Juanjo Serna. L’obra obligada serà el Quintet núm. 5 de Víctor Vallés.

El concurs comptarà amb dues fases. Al matí, a les 11 hores, serà la fase eliminatòria i cada quintet interpretarà una obra de lliure elecció. (Les portes de l’Auditori per al públic s’obriran a les 10:30 hores). A les 13 hores finalitzarà la primera fase i s’anunciarà als seleccionats per a participar en la segona. A la vesprada, a partir de les 16:30 hores, tindrà lloc la fase final, i els grups hauran d’interpretar una segona obra lliure, i una obra obligada: el primer i segon moviments del Quintet nº5 del compositor local d’Ondara, Víctor Vallés. En finalitzar l’actuació de l’últim participant en la fase final, i després de l’oportuna deliberació del jurat, es farà lectura de l’acta del veredicte i es lliuraran els premis.

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Cultura, ha dotat amb 1.750 euros els premis d’aquest concurs; així, el primer premi serà de 1.000 euros i Concert a Ondara valorat en 1000 euros; el segon premi, 500 euros, i el tercer, 250 euros. A més, s’atorgarà un premi especial del públic, consistent en un instrument de la marca “Consolat de Mar”. L’assistència a les diferents fases del concurs en l’Auditori Municipal és lliure i gratuïta, segons ha destacat la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Megual, qui ha animat el públic a què “gaudisca dels magnífics concerts que s’oferiran matí i vesprada a l’Auditori Municipal”. La Regidora de Cultura ha destacat que “amb actes com aquest, la intenció és donar a conèixer aquestes menudes però magnífiques agrupacions a tots els amants de la música i públic en general”.

Publicado en Actualitat, Cultura.