COMENÇA A ONDARA EL NOU CURS 2016-2017 DEL PROGRAMA FORMATIU DE QUALIFICACIÓ BÀSICA EN OCUPACIÓ DOMÈSTICA

14 alumnes s’han matriculat en aquest programa que aquest curs es basa en el projecte d’hort domèstic

Ondara, 22.09.16. Aquest matí ha començat a Ondara el nou curs del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) en Ocupació Domèstica que imparteix de nou enguany l’Ajuntament d’Ondara. El programa s’impartirà a les instal·lacions situades en un local annex a la Residència d’Ancians d’Ondara. Les professores d’aquest programa són Marta Morant i Clara Ortolà. El nou curs 2016-2017 del PFQB compta amb 14 alumnes matriculats, xiques i xics de 16 a 21 anys.

El PFQB en Ocupació Domèstica s’imparteix per l’Ajuntament d’Ondara des de fa ja 11 anys, amb la durada d’un curs lectiu. Va dirigit a alumnes que no s’han tret el títol de l’ESO, i el seu objectiu, a més de la incorporació dels joves al mercat laboral, també persegueix que els alumnes reprenguen els seus estudis d’educació reglada, i es traguen el títol de Secundària. Les novetats d’aquest curs estan relacionades amb la metodologia, que és el més adaptada possible a les necessitats de l’alumnat. S’ha volgut reflectir mitjançant una programació pròpia basada en el projecte de l’hort domèstic, on tots els mòduls faran referència a aquest. L’hort serà creat pel propi alumnat a les instal·lacions on s’imparteix el curs.

El PFQB en Ocupació Domèstica d’Ondara impartirà als estudiants formació genèrica amb continguts de l’ESO, així com mòduls de formació específica en ocupació domèstica. A més, en la segona meitat del curs, realitzaran pràctiques laborals (120 hores de pràctiques relacionades amb el contingut del programa). El Programa serveix alhora com un curs de reorientació, que estimula als estudiants per a continuar amb la seua formació. En la presentació del curs, celebrada aquest matí a les instal·lacions on s’imparteix el PFQB, tres alumnes del curs anterior (2015-2016) han explicat les seues experiències en aquest programa, que han valorat molt satisfactòriament, i han animat als nous alumnes perquè aprofiten al màxim aquest curs.

inici-curs-pfqb-2

L’objectiu general del programa és que l’alumnat es prepare, durant tot el curs, per a poder aprovar les proves d’accés als cicles de grau mitjà i aconseguir el títol de l’ESO. De fet, en els cursos anteriors, els estudiants s’han presentat a les proves lliures de l’ESO per a traure’s el títol de secundària (meta que han aconseguit); també s’han presentat a les proves d’accés per a estudiar un cicle formatiu de grau mitjà, i han accedit als exàmens de la Junta Qualificadora de Valencià.

Aquest programa es valora “molt positivament per la seua capacitat de motivar als estudiants i aconseguir que es reincorporen a l’educació reglada”, segons ha indicat la Regidora d’Educació, Mar Chesa, qui ha animat als alumnes per a que aprofiten al màxim la seua participació en aquest programa.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.