EL PLE D’ONDARA ACORDA SOL·LICITAR LA INCLUSIÓ DE LA CONSTRUCCIÓ DEL CENTRE DE DIA AL PLA PROVINCIAL DE COOPERACIÓ

El punt s’ha aprovat per unanimitat i suposa sol·licitar a la Diputació 337.500 euros (el 70% del cost de l’obra) per a construir un Centre de Dia per a persones majors dependents en la zona de Tossals

Ondara, 22.07.16. L’Ajuntament d’Ondara ha celebrat hui la sessió ordinària del ple corresponent al mes de juliol (que s’ha avançat una setmana amb motiu de les Festes Populars de Sant Jaume). En el ple s’ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, sol·licitar a la Diputació Provincial d’Alacant la inclusió de l’obra “Construcció de Centre de Dia d’Ondara” a l’empar de la convocatòria per al Pla Provincial de Cooperació a les obres i serveis de competència municipal per a 2017. La Construcció del Centre de Dia d’Ondara té un pressupost de 487.500 euros (IVA inclòs).

El ple sol·licita a la Diputació la concessió d’una subvenció de 337.500 euros, equivalents al 70% del cost de l’obra, i es compromet a l’aportació municipal de 150.000 euros, equivalents al 30% del cost de l’obra. Segons s’especifica en la memòria valorada, es pretén dotar a Ondara de les instal·lacions d’un centre de dia per a majors dependents que vinga a cobrir les necessitats existents en el municipi. El Centre de Dia s’ha projectat per a construir-ho en una parcel·la qualificada com a sòl urbà dotacional de 1.153 m2 i de titularitat municipal ubicada al carrer Josep Grimalt Mauro 3, cantó amb el carrer Poeta Teodor Llorente (zona urbana de Tossals). La parcel·la està ubicada en una illa de 10.000 m² que és de titularitat pública en la seua totalitat, i que està formada per una zona verda i la parcel·la en qüestió. Es preveu que el centre de dia per a persones dependents preste servei per a 30 places, i que es construïsca una edificació de planta única per a major funcionalitat. El termini d’execució s’estima en 14 mesos. Amb l’aprovació en el ple, es compleix el termini marcat per a sol·licitar la seua inclusió en el pla provincial de cooperació.

D’altra banda, en la sessió plenària s’ha donat compte de la dimissió presentada pel regidor del grup municipal socialista i membre de l’Equip de Govern, Josep Carles Femenia Illan, el passat 4 de juliol per registre d’entrada a l’Ajuntament, tal com ja va anunciar en el passat ple del 30 de juny, argumentant motius personals. Després de la presentació de la dimissió de Josep Carles Femenia s’inicia el procediment legal oportú per a designar el pròxim regidor pel PSPV en l’Ajuntament d’Ondara, que serà Francesc Antoni Giner (nº6 de la candidatura del PSPV-PSOE en les passades eleccions municipals).

En l’àmbit de l’urbanisme s’ha aprovat per unanimitat la modificació puntual núm. 4 del Pla Parcial Industrial de millora dels sectors 5,6 i 7 Marjals. La proposta de la Regidoria d’Urbanisme es fa amb vista a la definició de nous criteris de posició de les edificacions en la parcel·la en la zona A, en les mateixes condicions que en les zones B i C, així com definir la tipologia edificatòria en la zona A com a edificació adossada o exempta. No s’amplia l’edificabilitat de l’illa, ni les dimensions de la parcel·la, ni es modifica cap paràmetre estructural existent.

En l’apartat de recursos humans, s’ha aprovat el nomenament del càrrec de Tresorer de Fons, a l’administrativa de l’Ajuntament d’Ondara i funcionària de l’Administració General Raquel Gasquet i Montaner. Aquesta votació ha eixit avant amb els vots a favor de l’Equip de Govern (Compromís-PSPV) i en contra del PP.

favor Equip govern en contra PP

També en l’apartat de recursos humans s’ha acordat, en aquest cas per unanimitat, la creació del lloc de treball “Oficial Policia Local en segona activitat”.

En el ple també s’han aprovat per unanimitat els Estatuts del Consorci Universitari Centre Associat a la UNED de Dénia, i la proposta d’adjudicació de dos béns immobles.

Publicado en Actualitat, Política.