215 XIQUETS ES DIVERTEIXEN I APRENEN EN LES ESCOLES D’ESTIU D’ONDARA

Ondara, 19.07.16. Un total de 215 xiquets i xiquetes han participat la primera quinzena de juliol en les escoles d’estiu que organitza la Regidoria d’Educació i Esports de l’Ajuntament d’Ondara. La Regidora de l’àrea, Mar Chesa, ha explicat que l’Escola Multiesportiva (Piscina i pavelló) ha comptat amb 118 participants; l’Escola Educativa (Col·legi Sanchis Guarner) amb 62, i l’Escola Infantil (en l’Escoleta) amb 35 xiquets de 0 a 3 anys.

ESCOLA INFANTIL

L’Escola Infantil «Un estiu al voltant dels sentits es” desenvolupa durant els mesos de juliol i agost a l’Escoleta Infantil Municipal, dirigida a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. En aquesta escola d’estiu, la música, l’art, la psicomotricitat, la cuina, el teatre i els contes són els instruments per a passar un estiu divertit.

Des de la coordinació de l’escola infantil indiquen que “rialles, pintar, jocs, teatre, cuina, música i diversió són les activitats que han realitzat els 35 xiquets que fan possible que el dia a dia de l’Escoleta Municipal d’Ondara s’òmpliga d’il·lusió”, afegint que “encara no s’ha acabat i que queden moltes experiències i coses que fer durant l’estiu”. L’escola infantil està coordinada per Sonia Carrió.

escola infantil (1) escola infantil (4)

ESCOLA EDUCATIVA

L’Escola Educativa “La volta al món en un estiu” s’imparteix al Col·legi Sanchis Guarner. En aquesta escola, els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat d’apropar-se a conèixer altres cultures del món i valors de convivència d’una manera lúdica i divertida, sense oblidar l’ecologia. Durant aquesta primera quinzena han estat 62 els alumnes que han participat en aquesta proposta lúdica i educativa.

Des de la coordinació de l’Escola Educativa s’ha indicat que ja fa 15 dies que les xiquetes i els xiquets l’escola d’estiu educativa ubicada en el Sanchis Guarner van començar a realitzar la seua particular volta al món per a conèixer moltes coses sobre els països que ens rodegen. Aquest viatge el van començar construint un globus aerostàtic i un lloc on van llançar globus d’aigua; van aprendre a separar els residus fent els seus propis contenidors; van aprendre quin és el procés que segueixen els nostres residus abans de transformar-se en un objecte útil una altra vegada, i van elaborar unes flors molt particulars amb materials reciclats. La segona setmana, van planificar el viatge; i és que van haver de construir el seu propi mapa del món i conèixer algunes de les característiques principals dels diferents continents del món. També, han après a jugar a jocs de taula per a veure com una alternativa als jocs de pantalla; han jugat també a diferents jocs típics i tradicionals d’Àfrica i d’Amèrica, i han après moltes coses mitjançant la visualització de pel·lícules. Els més majors han fet “El club del dibuix” per a poder passar l’estona del pati dibuixant, pintant o escrivint contes. Divendres passat van estar visitant les seues companyes i companys de l’escola multiesportiva; els més menuts van anar a veure una pel·lícula a la Casa de Cultura, i els majors van gaudir d’un matí de piscina, jocs esportius i convivència. Des de la coordinació de l’escola educativa esperen seguir passant-ho igual de bé aquestes properes setmanes i sobretot, gaudint de la seua particular volta al món. L’escola educativa està coordinada per Pedro Gil.

escola educativa (5) escola educativa (1)

ESCOLA MULTIUESPORTIVA

Mentrestant, l’Escola Multiesportiva “l’Estiu i l’esport” s’imparteix a les instal·lacions de la Piscina, el Pavelló Municipal d’Ondara i l’institut, i permet als xiquets de 4 a 12 anys realitzar activitats lúdiques i esportives durant les vacacions d’estiu. En aquesta escola estiuenca, participen en tot tipus d’activitats esportives i tallers. Un any més, l’escola multiesportiva, amb 118 participants durant aquesta primer quinzena de juliol, ha aconseguit el major nombre d’inscripcions de les tres escoles estivals.

Des de la coordinació de l’escola s’han destacat les activitats realitzades en la piscina, a causa de l’època de l’any i a les altes temperatures, que ajuden als xiquets i xiquetes a aprendre a nadar i divertir-se amb l’aigua. A més, a les instal·lacions del pavelló i l’institut, es realitzen tot tipus de modalitats esportives que canvien cada setmana, ja que en l’Escola Multiesportiva treballen per temàtiques: jocs olímpics, esport i reciclatge, jocs alternatius i tradijocs. També cal incloure l’hora diària de manualitats on es poden veure les habilitats artístiques de cada alumne realitzant estics d’hoquei amb botelles de plàstic i pals de granera; medalles olímpiques; guix multicolor, boles de malabars… També es realitzen excursions a diferents zones d’Ondara per a gaudir dels seus paratges i zones mediambientals, a més de les zones urbanes i els serveis que el poble ofereix. En resum, com conclouen des de la coordinació, tant els xiquets com els monitors gaudeixen tot l’estiu aprenent uns d’altres i practicant infinitat d’activitats esportives. L’Escola Multiesportiva està coordinada per Lluís Fornés.

multiesport (1)

TALLER GIMNÀSTICA RÍTMICA A L’AGOST

A més de les tres escoles, enguany, es tornarà a impartir, en el mes d’agost, el taller de gimnàstica rítmica en el pavelló, amb dues hores diàries d’entrenament. El preu serà de 50 euros al mes i estarà impartit per l’entrenadora de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, Alicia Ivars. Tindrà dos nivells; iniciació Nivell Bàsic (de 9 a 11 hores) i competició nivell mitjà i avançat (d’11 a 13 hores ).

Les inscripcions per a les tres escoles d’estiu encara tenen vacants per al mes d’agost, i les inscripcions s’hauran d’efectuar en la Piscina Municipal d’Ondara, en els telèfons 966477029 o 678478279.

Publicado en Actualitat, Esports.