ONDARA VA CONCLOURE LES FESTES DE LA SOLEDAT 2016 AMB LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ EN HONOR A LA PATRONA

FOTOS GASPAR

 Ofrena 0141     Diumenge i paella 0084

Centenars de veïns es van bolcar el diumenge en l’acte de l’ofrena floral

Ondara, 13.07.16. Dilluns van concloure les Festes Patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2016. Uns festejos que han comptat amb la participació de milers d’ondarencs, i la culminació del quals va arribar el dilluns 11 de juliol, dia de la patrona d’Ondara, amb la processó en honor la Mare de Déu de la Soledat, que va estar acompanyada per la colla de dolçaines i tabals d’Ondara i la Unió Musical d’Ondara.

Ofrena 0161Ofrena 0162 Fotos Gaspar

El diumenge 10 de juliol va tindre lloc la tradicional ofrena de flors a la Santíssima Mare de Déu de la Soledat al recinte del Prado, magníficament acompanyada musicalment per la Unió Musical d’Ondara. La devoció a la Mare de Déu va quedar de manifest un any més, en el que el poble d’Ondara es va bolcar amb aquest acte tan arrelat, i en el que centenars de persones de totes les edats van lliurar un ram de flors a la Mare de Déu de la Soledat, la imatge de la qual es va traslladar fins al Prado per a aquesta ofrena. Van desfilar centenars d’ondarencs, representants de col·lectius i associacions locals, així com els integrants de la Comissió Soledat 2016, i representants de les comissions de festes dels últims 25 anys, incloent-hi les Corts i les Regines de les Festes, així com Regines d’altres localitats de la comarca (Teulada) que van rendir homenatge a la Mare de Déu depositant enfront de la seua imatge rams de flors. La nit va comptar amb una gran participació de veïns en aquest acte tan emblemàtic i entranyable. Després de l’ofrena, es van disparar focs artificials, va haver-hi sopar popular al recinte del Prado oferit per la Comissió Soledat 2016, i després va actuar l’orquestra JEM. Prèviament, el diumenge al migdia, es va oferir la paella gegant al recinte del Prado.

Diumenge i paella 0204Diumenge i paella 0149

El passat 11 de juliol, dia de la Soledat, al matí, va destacar la solemne missa en honor a la Mare de Déu de la Soledat a l’Església Parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat”, acompanyada per violí i violoncel, i la posterior mascletà.

Dilluns soledat 0244Dilluns soledat 0107Fotos Gaspar

Ja a la nit, centenars de persones van acompanyar la Mare de Déu de la Soledat en el seu recorregut pel centre del poble, en la multitudinària processó que va posar el punt final a aquestes festes patronals. Els participants en aquesta processó, (de gran arrelament i tradició en el poble), portaven un ciri. Pels carrers, i sobre el llit vegetal que s’havia depositat hores abans, amb “l’entrada de la murta”, van anar desfilant els xiquets que han combregat enguany, els Festers, així com tots els ondarencs que van voler eixir en processó, expressant d’aquesta manera la seua devoció per la Mare de Déu de la Soledat. La processó va estar acompanyada musicalment per la colla de dolçaines i tabals d’Ondara i la Unió Musical d’Ondara.

Processo Soledat 0078Dilluns soledat 0076Processo Soledat 0107

La Mare de Déu de la Soledat va ser objecte de l’oferiment de càntics. En arribar la imatge de la patrona a plaça del Convent, i davant de l’atenta mirada del públic, se li van rendir honors, amb el càntic de l’Ave Maria a càrrec de Silvia Peña i música amb els músics Paco i Merche Pineda; i es van disparar focs artificials en el seu honor. Després de l’entrada de la imatge en el Convent, es va donar a conèixer el nom dels Festers de la Soledat 2017, i els assistents van cantar l’himne a la patrona en un temple replet de fidels.

Processo Soledat 0177

El punt final a les festes el va posar l’espectacular castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Hnos. Caballer des de la Ronda Generalitat. La Regidora de Festes, Mari Carmen Velázquez, ha donat l’enhorabona als Festers 2016 pel seu esforç a l’hora d’organitzar els festejos, que s’han desenvolupat a la perfecció i sense incidents, amb perfecte funcionament de tots els dispositius. També ha agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes.

Els veïns d’Ondara esperen ara amb il·lusió l’arribada de les Festes Populars de Sant Jaume, que se celebraran del 22 al 30 de juliol.

Montecarlo 0052Montecarlo 0040Parc infantil 0001Fotos Gaspar

Publicado en Actualitat, Ajuntament.