L’ALCALDE I LA REGIDORA D’EDUCACIÓ ES REUNEIXEN AMB EL CONSELLER VICENT MARZÀ

 

 

 

Li van traslladar demandes de millores dels centres educatius d’Ondara, i van abordar assumptes com la jornada contínua, XarxaLlibres o l’educació des dels 2 anys

 

Ondara, 18.05.16. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i la Regidora d’Educació, Mar Chesa, es van reunir ahir a València amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà per a plantejar-li les necessitats dels centres educatius d’Ondara, entre altres qüestions d’índole educativa. A la trobada, que es va celebrar a la Conselleria d’Educació, també va assistir la Subdirectora General del Gabinet Psicotècnic, Dèlia Amorós. Tant l’Alcalde com la Regidora d’Educació han realitzat una valoració “excel·lent” de la trobada, qualificant la reunió a la Conselleria com “molt fructífera”.

 

En la trobada es va realitzar una valoració del sistema educatiu valencià, manifestant el Conseller la seua aposta “per una educació pública i de qualitat”. Respecte als temes relacionats directament amb Ondara, l’Alcalde i la Regidora d’Educació li van traslladar les actuacions necessàries que s’han de realitzar en les estructures i edificis educatius, demandades pels centres educatius d’Ondara.

 

En el cas del CEIP Sanchis Guarner, entre les actuacions pendents es troba la retirada, per una empresa autoritzada, de les plaques de fibrociment en la coberta del gimnàs. També es va exposar l’existència de deficiències a la instal·lació elèctrica d’ambdós edificis del centre educatiu: potència insuficient, quadres de llum amb defectes, falta d’enllumenat d’emergència…A més, el nombre d’eixides d’emergència a l’edifici Sanchis Guarner és insuficient (cap lloc de treball ha de distar més de 25 metres de l’eixida d’emergència, segons la normativa). També urgeix la col·locació d’una segona escala per a facilitar l’evacuació del Centre en cas d’emergència. A més, al Col·legi li agradaria comptar amb una segona pista poliesportiva al pati per a facilitar la tasca dels tres mestres d’Educació Física que imparteixen classe i per a oferir als xiquets i xiquetes del col·legi més espais segurs per a jugar.

 

Pel que fa a l’IES Xebic, es va exposar que des que el centre va ser construït per CIEGSA (2002-2003) ha presentat problemes encara no resolts, bàsicament relacionats amb problemes estructurals lligats a l’entrada d’aigua a parts de l’edifici; aigües pluvials i evacuació d’aigües brutes. Segons han informat reiteradament des del centre, hi ha contínues entrades d’aigua per les terrasses i filtracions pels sostres. Una altra zona pendent d’intervenció són els lavabos de l’alumnat. També es reitera la problemàtica de l’evacuació d’aigües pluvials, atés que en moments de pluges intenses, i pel fet que parts del centre estan en cotes molt baixes, hi ha irrupcions periòdiques d’aigua a les zones baixes de l’institut, com el pavelló del gimnàs i l’edifici de cicles formatius. Any rere any, s’estan donant una sèrie de problemes col·laterals, com que tots els elements de fusta estan en un fort procés de deteriorament (portes, taquilles…), així com també el gimnàs. Per això consideren que s’han de realitzar intervencions importants que canalitzen les aigües pluvials cap a l’exterior.

 

Després del plantejament de totes aquestes demandes educatives, el Conseller va mostrar la documentació on apareixen les revisions que s’han fet fins ara als centres, i on consta que la Generalitat ja està prenent mesures per a donar solució a aquestes necessitats.

 

En la trobada també es va abordar el tema del pagament de la segona part de les ajudes per a les famílies englobades en el pla XarxaLlibres, que s’abonaran quan es tornen els llibres de text en perfecte estat. La novetat respecte això és que aquelles famílies que no es van adherir i no van presentar les factures en el seu moment, també podran adherir-se finalment a la Xarxa si entreguen els llibres en bon estat.

 

Pel que fa a la implantació de la jornada contínua escolar, cal recordar que el Col·legi Sanchis Guarner la va sol·licitar al seu dia i li la van denegar. En breu eixirà la nova ordre sobre la jornada contínua. La Regidora d’Educació ha confirmat que des de l’Ajuntament d’Ondara es recolzarà la decisió que es prenga des del col·legi, i, si es decideix sol·licitar la jornada contínua, l’administració local està en disposició de col·laborar, mitjançant la reestructuració dels horaris de les escoles esportives o de música.

 

D’altra banda, en la trobada els responsables municipals també  van sol·licitar al conseller informació sobre programa 2-3 d’educació des dels 2-3 anys a l’escola pública. Des de l’Equip de Govern s’ha mostrat interès a apostar per al poble per l’educació gratuïta i de qualitat des dels 2 anys.

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.