ELS XVI PREMIS OCELL ES LLIURARAN EL 22 DE MAIG A L’AUDITORI MUNICIPAL D’ONDARA

 

 

L’obra que es representarà enguany és “Trio Faraona”, d’Aiguamar Teatre

 

Ondara, 14.05.16.  El proper diumenge 22 de maig a les 19.30 hores tindrà lloc a l’Auditori Municipal d’Ondara el lliurament dels XVI Premis Ocell, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. Una gala on es coneixeran els guardonats local i comarcal que els membres de l’Associació Cultural Ocell han votat. Pel que fa a l’espectacle escollit per a l’edició d’enguany 2016, després del lliurament s’estrenarà a l’escenari ondarenc “Trio Faraona”, d’Aiguamar Teatre.

 

Els Premis Ocell estan organitzats per l’Associació Cultural Ocell, la qual lliura uns guardons destinats a reconèixer la labor destacada de diferents personalitats tant en l’àmbit local com comarcal. D’altra banda, les entrades per a assistir a la gala podran adquirir-se en taquilla a un preu de col·laboració amb l’entitat de 5 euros.

 

“Trio Faraona” és el nou espectacle de la companyia Aiguamar Teatre:  “El Trio Faraona és un suposat grup d’animadors socioculturals que es dediquen a esdeveniments familiars i socials (bodes, batejos, comunions…). Però ara han decidit anar més lluny i han muntat tot un espectacle teatral.  A diferència d’altres animadors, el Trio Faraona es dediquen especialment a criticar. Quan van a una boda, critiquen als novios, quan van a un acte faller, critiquen als fallers, etc… S’han especialitzat tant en l’art de posar a parir a qui siga, que han arribat a confeccionar una Llista de Crítiques Faraòniques. En aquest espectacle, presentaran al públic la fantàstica Llista de les Crítiques Faraòniques, i fent un seguiment de la mateixa, el tres “gamberros” que formen el trio “posaran a caldo” a algunes de les entitats més significatives de la nostra societat. (La Primera Comunió, El Nadal, Els Caputxinos, Les Falles…). Entre cançons, un grapat de personatges espontanis, i molt d’humor, els components d’aquest singular trio trauran a la llum el particular caràcter inconseqüent i incoherent que tant caracteritza a la nostra actitud costumista i tradicionalista.  Amb aquest tercer treball original, Aiguamar Teatre presenta un producte genuí, que la consolida com una companyia madura amb una factura pròpia i un humor que ja la caracteritza”.

Escrita per Mariano Lloret, dramaturg de la companyia, qui ha obtingut, entre altres, el Premi SGAE de Teatre Infantil i Juvenil 2012, per l’obra Lumen, el guerrero de la luz; i el PREMI ESCALANTE DE TEATRE INFANTIL 2015, per l’obra Sam el pirata i l’illa de les ànimes captives.

premis-ocell-ondara-2016

OBRA GUARDONADA AMB ELS SEGÜENTS PREMIS:

 

Mostra de Teatre Ciutat de Dénia, 2015:

► Premi a la Millor Obra

 

X Concurs de Teatre en Valencià, Quartell 2015:

► Premi Especial del Públic a la Millor Obra

► 2n Premi a la Millor Obra

► Premi al Millor Actor de Repartiment (Sergi Bono)

 

Certamen Nacional de Teatre, “Escena Alaquàs” 2015:

► Premi a la Millor Obra

► Premi Especial del Públic a la Millor Obra

► Premi al Millor Actor (Mariano Lloret)

 

Certamen Nacional de Teatre Amateur d’Altea, “Alteatre” 2015:

► Premi a la Millor Obra

► Premi Especial Del Públic A La Millor Obra

► Premi a la Millor Direcció

► Premi a la Millor Escenografia

► Premi al Millor Actor (Mariano Lloret)

 

XXI Concurs de Teatre Vila d’Ibi 2015:

► Premi al Millor Actor Ex-Aequo (Carlos Flo-Res, Sergi Bono i Mariano Lloret )

 

VIII Mostra de Teatre Amateur de Benetússer 2015:

► Premi Especial del Públic a La Millor Obra

► Premi al Millor Actor de Repartiment (Car-Los Flores)

 

XXXIII Concurs de Teatre Vila de Mislata 2015:

► Premi a La Millor Utilització de La Llengua

► Premi al Millor Actor (Carlos Flores)

 

 

Trajectòria de la companyia

Aiguamar Teatre naix l’any 1999, el dia que Carlos Flores decideix muntar un taller de teatre per als seus alumnes. Després d’una segona obra amb adolescents, Joan el Cendrós (Carles Alberola i Roberto García), la qual obté una gran acceptació, Carlos Flores opta per fer, a més, teatre amb adults. Aleshores s´incorporen a la jove companyia Mariano Lloret i Joan C. Ortiz i s’inicia una carrera de muntatges, cadascun d’ells amb més èxit que l’anterior. El primers muntatges partiren de textos d’autors reconeguts, com Carles Alberola (València) o el propi Eloy Arenas (Madrid), fins que, en 2005, Mariano Lloret va començar a exercir com a dramaturg de la companyia:

Besos (Carles Alberola i Roberto García), 2000

Mandíbula Afilada (Carles Alberola), 2001

Enténmetuami (Eloy Arenas), 2003

Popurri (Mariano Lloret), 2005

Més Que Tu (Mariano Lloret), 2010

Trio Faraona (Mariano Lloret), 2014

 

Publicado en Actualitat, Cultura.