L’EQUIP DE GOVERN PORTA A PLE LA PRIMERA ORDENANÇA DE FESTES D’ONDARA

 

L’objectiu és que els festejos es desenvolupen de forma compatible amb una convivència respectuosa

 

Ondara, 27.04.16. L’Ajuntament d’Ondara celebrarà aquest dijous 28 d’abril la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’abril, i entre els punts de l’ordre del dia s’inclou l’aprovació provisional de l’ordenança reguladora de les Festes del poble d’Ondara. Es tracta de la primera ordenança de festes que s’elabora al municipi, i el seu objectiu, segons ha manifestat la Regidora de Festes, Mª Carmen Velázquez, és “aconseguir un equilibri entre el gaudi de la festa i el respecte per la convivència respectuosa”. Després de la seua aprovació inicial, es podran realitzar les al·legacions oportunes en el període corresponent abans de la seua aprovació definitiva.

 

Des de l’Equip de Govern d’Ondara es pretén “promoure aquest   Reglament per a refermar les nostres tradicions i aconseguir alhora una major participació popular en  la programació i desenvolupament de la festa, així com fer possible que els festejos es desenvolupen d’una manera compatible amb la convivència respectuosa i el civisme”.  També s’estima oportú “regular els drets i deures de totes les persones, comissions, penyes i, en general, tots els agents socials que en el seu conjunt fan possible la celebració dels diferents actes”.

 

Entre altres aspectes, l’ordenança regula la composició i funcions de la Comissió de Sant Jaume; dels Quintos; la utilització de la plaça de Bous, o les condicions d’obertura dels garitos i el seu règim de funcionament, així com les possibles infraccions i sancions, i els seus responsables. De manera que queden per escrit una sèrie de normes de comportament (com que els voltants del garito han d’estar nets abans de les 6 hores), i entre altres mesures, es faculta a la Policia Local d’Ondara a actuar en cas d’infraccions (per exemple, les motivades per excés de decibels o música fora dels horaris regulats, ja que l’ordenança recull que els garitos podran tenir la música fins a les 2 hores o fins a les 4 hores en caps de setmana). Aquesta circumstància ve motivada per petició expressa de la Policia Local, per a poder actuar en cas de queixes veïnals.

 

Respecte a les condicions d’obertura dels garitos i el seu règim de funcionament, la Regidoria de Festes ha mantingut reunions prèvies amb la Comissió de Sant Jaume, en les que s’ha acordat que les penyes i quintades, a excepció dels Quintos de l’any en qüestió, faran el pagament efectiu d’un preu anual en el compte de l’Ajuntament, en concepte de dret a connexió elèctrica dels garitos.

 

El preu estipulat pretén pal·liar les excessives despeses de recursos, personals, físics i energètics, que generen els distints garitos any rere any. Per a respectar al màxim els principis d’equitat i proporcionalitat, es proposen dos trams; un primer tram, que aniria destinat a gravar a aquells garitos que presenten un consum de recursos físics i energètics menor (s’estableix el requisit d’aquest tram per als garitos que estiguen dotats d’elements bàsics com són una cambra refrigeradora, un congelador, les llums bàsiques i una aixeta de cervesa). I un segon tram, per a aquells garitos que, a més de tenir els elements bàsics, també disposen d’altres com a cuina elèctrica, forn elèctric, aire condicionat, o altres elements d’alt consum.

 

 

 

Publicado en Actualitat, Política.