LA “FIRA DE LA PARAULA I DE LA BONA TAULA” DINAMITZA L’ACTIVITAT AL BARRI DEL CRIST

 

foodtrucks gent en fira

 

Centenars de persones de tota la comarca van gaudir el cap de setmana del Street Food Ondara – Marina Alta, la Fira del Llibre en Valencià i d’Artesania, i la Fira de Comerç Local

 

Ondara, 18.04.16. El barri del Crist s’ha convertit aquest cap de setmana en l’epicentre de l’activitat gastronòmica, cultural i d’oci d’Ondara amb la celebració de la I Fira de la Paraula i de la Bona Taula, organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma, ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara) i la companyia de restauració “18 Graus”. La proposta, que s’ha desenvolupat durant el dissabte i el diumenge amb molt bon temps per a gaudir a l’aire lliure de les activitats, ha comptat amb els estands gastronòmics i food-trucks del Street Food Ondara – Marina Alta, així com la Fira del Llibre en Valencià (amb la signatura ahir d’autors de la Marina; Elvira Cambrils, Maria Pérez, Josep Bertomeu i Jovi Lozano-Seser) i la Fira d’Artesania, mentre que els comerciants d’Ondara han tingut un bon aparador per a mostrar els seus productes davant un nombrós públic a la Fira de Comerç Local.

taller cuina infantil taller cuina infantil 2 taller cuina infantil (10)

La Fira també ha comptat amb activitats complementàries, com un taller de cuina infantil, (que el dissabte va tenir una gran participació de xiquets i xiquetes, que van gaudir elaborant coques) així com una demostració de showcooking el diumenge; també va haver-hi música en directe, amb els concerts de Solar i Los Sonidos, així com actuació de DJ’s; trobada de pintors (ahir diumenge, els artistes van realitzar les seues pintures sobre llocs del Barri del Crist); dolçaina i tabal, cabuts, i castell unflable. En definitiva, una fira amb multitud de propostes per a totes les edats que ha aconseguit el seu objectiu; reivindicar el producte propi.

 

El dissabte al matí va tenir lloc la visita institucional a la Fira, per part de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; el gerent de la Macma; Jovi-Lozano-Seser; el Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; i membres de la corporació municipal. Jovi Lozano-Seser va explicar que “la Macma considera importantíssima la fira del llibre en valencià”, a la que s’ha sumat enguany la part gastronòmica, i ha expressat la seua esperança en què aquest tipus d’esdeveniment vaja creixent per a “posar en valor el producte local propi”.

trobada pintors autors llibres fira llibre valencia

Per la seua banda, el Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, va assegurar que la Fira “ha aconseguit el seu objectiu de dinamitzar el comerç, i de traure la gent al carrer en el mes d’abril”, al mateix temps que s’aconsegueix “potenciar altres zones del poble, com en aquest cas, el Barri del Crist, perquè la gent isca i gaudisca”, en aquest cas “d’una proposta que ha combinat el street food, el comerç, el llibre i l’artesania”. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va qualificar l’esdeveniment de “proposta nova, per a potenciar el comerç local i el que tenim a la Marina”. També va destacar especialment el fet d’haver acostat l’esdeveniment al Barri del Crist, perquè “és una forma d’incitar a la gent a què visite el Barri del Crist, que també té llocs per a passejar i comerços, i aquesta iniciativa ha estat una forma de motivar la gent a què s’acoste”.

fira llibre valencia (1) fira llibre valencia (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Cultura.