L’ALUMNAT DEL PFQB EN OCUPACIÓ DOMESTICA D’ONDARA COMENÇA EL SEU PERÍODE DE FORMACIÓ EN CENTRES DE TREBALL

 

Ondara, 13.04.16. Els/Les 14 alumnes que estan realitzant el curs del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (antic PQPI) en Ocupació Domèstica que imparteix l’Ajuntament d’Ondara, començaran aquest últim trimestre del curs el seu període d’aprenentatge en centres de treball, per a completar la seua formació. El PFQB s’imparteix a Ondara amb la durada d’un curs lectiu a través de la Regidoria d’Educació i Formació, que dirigeix Mar Chesa, i les professores que imparteixen aquest programa són Marta Morant i Clara Ortolà.  El PFQB en Ocupació Domèstica va dirigit a alumnes de 16 a 21 anys que no s’han tret el títol de l’ESO, i el seu objectiu, a més de la incorporació dels jóvens al mercat laboral, també persegueix que els/les alumnes reprenguen els seus estudis d’educació reglada, i es traguen el títol de Secundària.

 

Les activitats realitzades durant el segon trimestre del curs per part dels alumnes del PFQB han inclòs, d’una banda, diverses visites per a conèixer diferents oportunitats formatives que se’ls ofereixen. Entre elles, la visita al Centre de Turisme de Dénia CDT per a veure les instal·lacions del Cicle de Grau Mitjà “Cuina i Gastronomia” i els diferents cursos que allí s’imparteixen relacionats amb la cuina i la restauració; també una visita a l’IES Xebic (Ondara) per a descobrir el cicle formatiu de Grau Mitjà “Instal·lacions frigorífiques i de climatització” i el Cicle de Grau Superior «Educació Infantil», en el que els van explicar el mode d’accedir als cicles i les proves d’accés. Posteriorment, l’alumnat del PFQB ha participat en la Revista “El Gironer Digital” de l’IES Xebic, amb un article relacionat amb la seua visita als cicles. També van realitzar una visita a l’oficina ADL d’Ondara, per a agafar cita i conèixer el SERVEF, amb l’objectiu d’inscriure’s en el SERVEF (Dénia) per a iniciar l’entrada al món laboral i aprofitar l’oportunitat de realitzar els cursos que ofereixen.

 

A més, l’alumnat del PFQB ha col·laborat en el Carnestoltes, oferint disfresses i animació a les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara. També han tingut trobades amb altres Programes Formatius de Qualificació Bàsica PFQB, com una trobada al Poliesportiu d’El Verger amb el PFQB de Jardineria de la MASSMA. Així mateix, han visitat els vivers del PFQB de Jardineria en Els Poblets, on van gaudir d’un circuit d’activitats. D’altra banda, els Agents Mediambientals de la Conselleria han visitat les aules del PFQB d’Ondara per a explicar als alumnes la seua tasca, sensibilitzar-los en el medi ambient, i aproximar continguts relacionats en l’ecosistema.

Poliesportiu El Verger amb Jardineria 10febrer

A més, els alumnes han realitzat un Taller de Mones Tradicionals Casolanes a l’aula en Formació Específica. També han protagonitzat una excursió a Parcent i Coll de Rates, i a la Font de la Foia, per a finalitzar el segon trimestre i gaudir de la naturalesa pròxima. I el dia de la Dona, l’alumnat va participar a l’Ajuntament en una activitat de “Rol playing”: “La situació de la dona actual a debat municipal”, amb l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual.

 

D’altra banda, durant el segon trimestre, els alumnes han visitat les empreses en què realitzaran la FCT (Formació en Centres de Treball), que s’efectuarà aquest tercer trimestre en dos períodes de 120 hores; un des del 5 d’abril fins al 4 de maig, i el segon període des del 4 de maig fins al 31 de maig. Les empreses en què realitzaran les seues pràctiques són les següents: Tintoreria Jorge (Ondara), Residència Geriàtrica (Ondara), Hotel Casa Julia (Parcent), Restaurant Taverna Antiga (Pedreguer), i Hotel Les Rotes (Dénia).

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.