JOSEP BERTOMEU PRESENTA A ONDARA LA SEUA NOVEL·LA “CAPVESPRE” SOBRE LA VALÈNCIA DE LA TRANSICIÓ

 

En un nou format per a una presentació literària, l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser va realitzar una entrevista a l’autor

 

Ondara, 11.04.16. L’escriptor dianense Josep Bertomeu va presentar divendres passat a la Casa de Cultura d’Ondara la seua novel·la “Capvespre”, a través d’una entrevista que li va realitzar l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser, director de la Macma. Una forma diferent i amena de presentar aquesta obra generacional, que retrata la València de la transició. Ambdós van ser presentats prèviament per la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual.

 

Josep Bertomeu va escriure “Capvespre” en 1977, si bé no ha sigut fins enguany 2016 quan la seua novel·la ha estat publicada per l’editorial Lletra Impresa (que presentava per primera vegada una de les seues publicacions a Ondara).  L’autor de “Capvespre” ho va escriure en 1977 i ho va presentar als premis Octubre. Ara, la seua obra ja està publicada.

 

Josep Bertomeu, mestre de formació, és conegut per haver regentat des de 1974 i fins al seu tancament en 2005 la llibreria “Bertomeu”, al carrer Diana de Dénia. Posteriorment ha treballat a la Biblioteca Municipal de Dénia i a l’Arxiu Municipal de Dénia.

 

“Capvespre” té com a pròleg la carta de l’escriptor i crític literari Rafael Chirles, premi Nacional de la Crítica en 2007 i 2014, i amic de l’autor, qui va qualificar l’obra com “una novel·la fonamental per a entendre la formació de la classe intel·lectual i política del país”.

 

 

Publicado en Actualitat, Cultura.