ÈXIT DE LA CONFERÈNCIA SOBRE LES COMARQUES CENTRALS

 

 

 comarques centrals (4) comarques centrals (3)

L’esdeveniment es va celebrar a la Casa de Cultura d’Ondara davant alcaldes i regidors de la comarca

 

Ondara, 11.04.16. La conferència sobre les comarques centrals, impartida dissabte passat a la Casa de Cultura d’Ondara, va ser tot un èxit. Davant d’un nombrós públic, majoritàriament regidors i alcaldes de la comarca, Vicent Ortuño, geògraf, va fer una breu introducció sobre l’evolució i història de les diferents divisions territorials que han afectat la nostra comarca, i el convidat especial, l’economista Néstor Novell, va exposar la seua visió sobre l’evolució que ha experimentat el nostre país en els darrers 20 anys, quan ell amb Júlia Salom i altres especialistes, van començar a treballar sobre el projecte de les Comarques Centrals.

 

Al llarg de vora dues hores, va fer vore la situació actual, de d’un punt de vista econòmic, dels valencians i del seu territori, així com les possibles alternatives que ell considera necessàries fer per a redreçar la tendència actual a la concentració de bona part d’activitat econòmica en les dues àrees metropolitanes que ens limiten, l’àrea metropolitana de València i la conurbació Alacant-Elx, (tot i que aquesta darrera no estava massa d’acord amb nomenar-la així). Eixa tendència, va dir, demostrada per les xifres dels darrers 20 anys, només es pot corregir i mitigar si els diferents agents econòmics, socials i culturals de la comarca s’uneixen i adopten estratègies d’actuació conjunta. La mateixa tendència (va exposar) que cal contemplar per als ajuntaments, ja que aquests estan, cada dia més, encaminats a mancomunar activitats ja que, si van sols, els són molt deficitàries avui, i cada dia ho seran més (recollides d’escombreries, instal·lacions de tipus cultural o de lleure,…). Tot acompanyat de xifres que demostraven que no eren mesures intuïtives, sinó necessàries.

 

El resultat va ser una allau d’informació que des de l’organització es considera que pot ser de gran interès “perquè molts integrants de la política comarcal comencen a pensar, a discutir i a plantejar possibles accions en la línia del que ens va comentar Néstor Novell”, qualificant la trobada de “profitosa”. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, també va avançar que “aquesta línia de facilitar conferències per al coneixement de temes que ens afecten com a societat i com a poble, continuarà amb la que ens farà Josep Vicent Boira sobre  el fonamental “corredor del mediterrani”; sens dubte Boira és un dels més profunds coneixedors del tema”.

Publicado en Actualitat, Política.