L’ALCALDE D’ONDARA PRESIDIRÀ EL CONSELL DE SALUT DE LA MARINA ALTA

 

consell salut (1)

 

L’Hospital Marina Salut de Dénia va acollir dilluns passat 14 de març el primer Consell de Salut que se celebra en el Departament de Salut de Dénia, després de les eleccions del passat 24 de maig. El principal punt de l’ordre del dia va ser el nomenament de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, com a president del Consell de Salut; el Comissionat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Pere Cervera, com vicepresident i el director Assistencial del Departament de Salut, Juan Cardona, secretari.

 

La reunió, convocada pel Comissionat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha estat presidida per Pere Cervera i en representació de la mateixa institució, han estat presents: Immaculada Simó, directora d’Infermeria de l’Hospital La Pedrera; Pasqual Martí, director del Centre de Salut Pública de Dénia i Rosario Baydal, facultativa Hospitalització a Domicili del Departament de Salut de Dénia.

 

Per part de Marina Salut, ha estat present Juan Cardona, director Assistencial del Departament de Salut de Dénia i, en representació dels ajuntaments de la Marina Alta, han acudit Zeus Serrano, alcalde d’Ondara; Cristina Morera, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Dénia i Rosana Caselles, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Teulada-Moraira.

 

El Consell de Salut també està format per una representació de les Organitzacions Empresarials, encapçalada per Sonja Dietz, presidenta de CEDMA i Ángel Vives Cano, president de l’Associació Turístic Empresarial de la Vall del Pop. Les Organitzacions Sindicals han estat representades per Vicente Salvador Bolta i Mª Luz Montes.

 

Per la seua banda, José Antonio Morillo i Antonia Femenía han acudit en nom de les organitzacions de consumidors i usuaris. Finalment Rosa Prats, ha sigut la persona encarrega de representar al Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província d’Alacant.

 

Què és el Consell de Salut?

 

És un òrgan de representació social, que es constitueix en cada un dels 24 Departaments de Salut en què es divideix el mapa de la sanitat pública a la Comunitat Valenciana. Els consells de salut responen als principis rectors de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que, a través de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, recull la ferma voluntat que existisca una participació activa de la comunitat en el disseny de les polítiques sanitàries, en l’orientació y valoració del Sistema Valencià de Salut i en les actuacions de salut pública.

 

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, ha valorat la importància d’estar en el Consell de Salut perquè en ell “tenen cabuda tots els implicats en el món de la salut”, i es tracta d’un òrgan que “s’ha d’implicar per a traslladar les propostes de la ciutadania a Marina Salut, sent l’òrgan que permet la participació directa en temes de salut, de manera que la veu dels veïns i veïnes de tota la comarca poden ser escoltades directament per Marina Salut”. “És una manera d’implicar-nos en el món de la salut; la salut és cosa de tots i totes, i, des d’aquest òrgan, podem aportar idees cadascun dels pobles de la comarca”, ha manifestat Zeus Serrano, qui també considera que és el lloc des d’on poden eixir propostes de prevenció de salut pública, al mateix temps que permet conèixer de primera mà l’actuació de la concessionària.

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.