MÉS DE 200 PERSONES VAN PARTICIPAR AHIR EN LA POPULARCAMINADA A SEGÀRIA ORGANITZADA PER LA REGIDORIA D’IGUALTAT

 

 

Els actes del dissabte van comptar amb zumba i música, i aquesta setmana continuen les activitats del Mes de la Igualtat amb l’homenatge a la pintora Rosa Gavilà, la XV Trobada de Boixets, les xerrades i el recital de cant i piano

 

Ondara, 07.03.16. La Regidoria d’Igualtat d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, va organitzar ahir la tradicional caminada a Segària. Amb un temps primaveral que acompanyava a gaudir de l’aire lliure, més 200 persones d’Ondara van participar en la popular caminada a Segària, compartint un matí d’oci i exercici, que els va portar fins al parc  Públic de Segària, a uns 3 quilòmetres de la localitat. Allí van esmorzar, i posteriorment, van tornar a peu a Ondara.

 

A la caminada van assistir persones de totes les edats, xiquetes, xiquets, dones i hòmens, en una jornada que va comptar com a novetat amb l’acompanyament musical de la secció de batucada d’Ondarattack formada només per dones: “Girlsattack”, que van acompanyar els participants en la caminada fins a l’eixida del poble, i després també a Segària, ambientant amb  música aquesta iniciativa. Tots ho van passar molt bé i la caminada es va desenvolupar amb un ambient distés i de camaraderia.

 

Raquel Mengual ha expressat la seua satisfacció per l’assistència, si bé ha indicat que espera que l’any que ve “participen més hòmens, xiquets i xiquetes perquè la igualtat és cosa de tots i totes”, i ha aprofitat per a insistir en el fet que “cal conscienciar a la ciutadania que cal participar en cada acte reivindicatiu”. Lacaminada a Segària està inclosa en la programació del “Mes de la Igualtat”, les activitats del qual se celebren durant tot aquest mes de març, coincidint amb la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona.

 

El cap de setmana es va completar amb diferents propostes. Dissabte passat, la festa Zumba enfront del Centre Social va comptar amb una gran participació de dones, que van gaudir d’un matí compartint música i balls, a càrrec de dos monitors de zumba, Esther i Miguel; i a la vesprada, va tindre lloc l’actuació de Cantaores i Guitarres al Centre Social.; una actuació de què el públic va eixir encantat.

 

Cal recordar que demà dimarts 8 de març, dia en què commemora precisament l’efemèride del Dia Internacional de la Dona, la Casa de Cultura serà l’escenari a les 19:30 hores de l’Homenatge a una dona destacada d’Ondara, la pintora Rosa Gavilà (Ondara, 1943), qui, després de viure a França, on va aprofundir en el món de l’art, ha impartit classes de pintura i s’ha dedicat a la restauració d’art.

 

La Regidoria d’Igualtat ha programat també dos interessants xerrades per a aquesta setmana a la Casa de Cultura. “Història de dones; dones amb història. L’accés de les dones de la Marina Alta a la paraula escrita durant els segles XVII i XVIII”, a càrrec de Verònica Zaragoza Gómez, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de  Girona, que s’impartirà el divendres 11 de març a les 20 hores; i “Feminisme? = Ulleres violeta per subvertir els dominis patriarcals”, a càrrec d’Irene Ballester Buigues, Doctora en Història de l’Art, Universitat de València, que s’oferirà el dissabte 12 de març a les 19 hores.

 

Una de les activitats més arrelades del Mes de la Igualtat, i que Ondara acull des de fa ja 15 anys, són les relacionades amb l’art de fer boixets, que se celebraran aquest diumenge 13 de març. La XV Exposició de Boixets s’ubicarà al Prado, igual que la XV Trobada de Boixets Vila d’Ondara. Des de les 10 fins a les 14 hores es congregaran al Prado dones vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana. Aquest mateix diumenge 13 de març, les activitats del Mes per la Igualtat continuaran amb el recital de cant i piano “Las mil y una mujeres”, a càrrec de la soprano Carmen Paula Romero i la pianista Pepa Álvarez, a les 19 hores a la Casa de Cultura.

Publicado en Cultura.