Nota premsa Ciutadans Ondara: Ciudadanos de Ondara exige al equipo de gobierno más respeto por la historia y los bienes de relevancia local

Joan Costa ha criticado que “inmuebles de mucho valor histórico como El Llavador, Molí Nou, la Plaça de Bous y L’Alberca están todavía en fase de tramitación»

*Nota premsa Ciutadans Ondara*

Ondara, jueves 21 de octubre de 2021. El portavoz del grupo Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Ondara, Joan Costa, ha reclamado al equipo de Gobierno formado por PSOE y Compromís “más respeto e interés por la historia y los bienes de relevancia local del municipio”. Según el edil, “hay una larga lista de inmuebles de mucho valor histórico como El Llavador, Molí Nou, la Plaça de Bous y L’Alberca que están todavía en fase de tramitación»

Costa ha detallado que en el Inventario General del Patrimonio Cultural Valenciano “están a la espera de tramitación seis de los doce bienes solicitados, algo inaudito teniendo en cuenta que la última fecha de adjudicación de Bien de Relevancia Local data del 13 de febrero del año 2007”.

El edil exigirá al gobierno local que explique qué se ha hecho en todos estos y ha apuntado que “con esa gestión, todo indica que no están interesados en tramitar y proteger a estos bienes”.

El portavoz de Cs ha explicado que los únicos inmuebles protegidos y considerados BRL corresponden a la iglesia parroquial, el Convent Minims (Ajuntament) y los cuatro retablos cerámicos de las calles Mare dels Desemparats y Virtuds y partidas Vinyals y Pedregals. “Estos seis representan la mitad de los solicitados, muy pocos teniendo en cuenta el amplio patrimonio de gran valor histórico que tiene el pueblo de Ondara”, ha asegurado.

*Nota premsa Ciutadans Ondara*

Ciutadans d’Ondara exigeix a l’equip de govern més respecte per la història i els Béns de Rellevància Local

Joan Costa ha criticat que “immobles de molt de valor històric com El Llavador, Molí Nou, la Plaça de Bous i L’ Alberca estan encara en fase de tramitació»

Ondara, dijous 21 d’octubre de 2021. El portaveu del grup Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament d’Ondara, Joan Costa, ha reclamat a l’equip de Govern format per PSOE i Compromís “més respecte i interés per la història i els béns de rellevància local del municipi”. Segons l’edil, “hi ha una llarga llista d’immobles de molt de valor històric com El Llavador, Molí Nou, la Plaça de Bous i L’ Alberca que estan encara en fase de tramitació»

Costa ha detallat que en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià “estan a l’espera de tramitació sis dels dotze béns sol·licitats, una cosa inaudita tenint en compte que l’última data d’adjudicació de Bé de Rellevància Local data del 13 de febrer de l’any 2007”.

L’edil exigirà al govern local que explique què s’ha fet en tots aquests i ha apuntat que “amb aquesta gestió, tot indica que no estan interessats a tramitar i protegir aquests béns”.

El portaveu de Cs ha explicat que els únics immobles protegits i considerats BRL corresponen a l’Església Parroquial, el Convent Minims (Ajuntament) i els quatre retaules ceràmics dels carrers Mare dels Desemparats i Virtuds i partides Vinyals i Pedregals. “Aquests sis representen la meitat dels sol·licitats, molt pocs tenint en compte l’ampli patrimoni de gran valor històric que té el poble d’Ondara”, ha assegurat.

*Nota premsa Ciutadans Ondara*

Publicado en Actualitat, Política.