CONCLOU EL PFQB EN OCUPACIÓ DOMÈSTICA 2017-2018 IMPARTIT PER L’AJUNTAMENT D’ONDARA

Ondara, 21.06.18. Dimarts passat 19 de juny es va celebrar a la Casa de Cultura d’Ondara l’acte de cloenda del curs del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica en Ocupació Domèstica que ha impartit l’Ajuntament d’Ondara durant el curs 2017-2018. Un acte que ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, junt amb les professores encarregades del PFQB, Marta Morant i Clara Ortolà. A més, van assistir familiars de l’alumnat que ha participat en aquest curs.

2 cloenda foto alumnes cloenda

En l’acte es va fer lliurament dels Certificats a l’alumnat que ha finalitzat el curs, els Certificats de la Formació en centres de treball de la zona, i el Consell Orientador, on queda escrit l’itinerari que seria convenient que seguiren els pròxims cursos. L’Alcalde, José Ramiro, va lliurar els certificats i en el seu discurs, va motivar l’alumnat per a continuar amb la seua formació. Va donar l’enhorabona pel treball realitzat durant el curs; va agrair a l’equip docent la feina realitzada, i va desitjar molta sort als estudiants per a continuar el seu itinerari formatiu o laboral. Per la seua banda, les professores han destacat que l’alumnat ara té un camí formatiu per davant. També els han animat que continuen estudiant i formant-se.

Un total de 10 alumnes han culminat amb èxit aquest programa. En l’acte de cloenda, han mostrat el fotomuntatge que han realitzat, plasmant la seua vida en el curs del PFQB al llarg dels últims deu mesos. El PFQB en Ocupació Domèstica s’ha desenvolupat a Ondara des de setembre de 2017 fins a juny de 2018, amb la duració d’un curs lectiu. Ha estat dirigit a alumnes de 16 a 21 anys que no s’han tret el títol de l’ESO, i el seu objectiu, a més de la incorporació dels joves al mercat laboral, també persegueix que reprenguen els seus estudis d’educació reglada. Una meta que estan aconseguint. De fet, s’han preparat amb molt interès per a les proves d’accés dels cicles de Grau Mitjà que oferia l’IES Xebic d’Ondara. Dilluns passat 18 de juny es van presentar a les proves. D’aquesta manera, el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica en Ocupació Domèstica d’Ondara serveix al mateix temps com un curs de reorientació, que estimula els estudiants per a continuar amb la seua formació. En aquest sentit, cal indicar que bona part dels alumnes que han cursat el PFQB en anteriors edicions, estan actualment estudiant cicles formatius en els instituts de la comarca; d’ací que aquest programa es valore com tot un èxit per la seua capacitat de motivar els estudiants i aconseguir que es reincorporen a l’educació reglada.

El PFQB en Ocupació Domèstica d’Ondara ha impartit als estudiants formació genèrica amb continguts de l’ESO, així com mòduls de formació específica en ocupació domèstica. A més, han realitzat pràctiques laborals. En aquest últim trimestre, s’ha dividit l’alumnat en dos grups, i han realitzat la Formació en centres de treball, en empreses de la zona, com la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, el Restaurant Tasta’m d’Ondara, la Cafeteria Desucre d’Ondara, el Bar la Xata d’Ondara, la Tintoreria i Bugaderia Jorge dels Poblets, l’Hotel Los Caballos dels Poblets i l’Hotel Casa Júlia de Parcent.

Especialment destacable ha sigut la relació i activitats realitzades amb les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara. Els iaios i iaies de la Residència els han acompanyat al llarg del curs i per tant, també en la cloenda d’aquest, els han felicitat.

Cal anunciar que ja estan les matrícules obertes per al pròxim curs PFQB Ocupació Domèstica 2018-2019 per a 15 alumnes. Les persones interessades poden passar per la Casa de Cultura d’Ondara per a informar-se.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.